Burriana: La falla La Vila presenta el seu llibret faller.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/3060_1693/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3060_1693/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3060_1693/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-02-2008
La falla La Vila presenta el seu llibret faller.

La veterana comissió del barri La Vila ha tret ja al carrer el seu llibret. Els membres del col.lectiu que presideix Toni Gil han preparat un magnífic volum en el que dediquen els seus treballs principals a les creus de Maig, amb una aproximació històrica que ve de la ma de Julián Arribas i també un altre treball, en esta ocasió de José Plasencia, en el que s’analitza a mode de conte el procés de construcció d’una carrossa.
Els fallers de La Vila també reten homenatge en el seu llibret a Paco Ferrandis, “El Carameler”, veterà membre de la comissió encarregat de les tasques artístiques i que a més d’haver segut president en les dates senyalades de 50 i 75 aniversari de la falla, compta amb nombrosos premis de cartells de falla a Borriana. El Cardenal Vicent Enrique i Tarancón, del qual el passa any 2007 vam celebrar el centenari del seu naixement, és també homenatjat al llibret.
Cal destacar que junt a les fotografies de les falleres i els esbossos de les falles i entrevistes a les falleres majors, esta publicació te una part fonamental dedicada a la poesia. En ell podem trobar les explicacions dels monuments de forma versada, així com les pleitesies a les reines falleres, obra de Julián Arribas i Toni Gil. El llibret reprodueix també el poema “Imatge” amb el que Arribas es va alçar amb el primer premi dels Jocs Florals de La Vall d’Uixò. Es tracta en definitiva d’un llibret de presentació molt acurada i amb un contingut molt treballat.
Els fallers de La Vila, que al igual que la resta es troben immersos en els preparatius de la festa fallera, no obstant han trobat un lloc per a tornar a representar l’obra “Escenes Borrianeres” que tant d’èxit va recollir el passat mes de Gener. És per això que totes aquelles persones que no varen poder assistir en el seu moment o volen repetir l’experiència, podran fer-ho el proper dissabte dia 23 a les 22 hores al Teatre Payà. El preu de l’entrada serà de cinc euros.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana