Burriana: El llibre faller és presentat davant un nombrós públic.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/3206_1782/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3206_1782/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 23-02-2008
El llibre faller  és presentat davant un nombrós públic.

El saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep va acollir en la vesprada d’ahir l’acte de presentació del Llibre Faller 2008. Per primera vegada en la història el popularment conegut com “El Fallero” va ser presentat davant la societat fallera de Borriana.
L’acte va estar presidit pel alcalde Jose Ramón Calpe, qui va estar acompanyat pel vicepresident de la Diputació Provincial, Miguel Ángel Mulet, així com els presidents de la Caixa Rural i L’Agrupació Filharmònica. Totes estes entitats han col.laborat en l’edició del CD, “So Burrianenc” que s’acompanya amb el llibre i que és un recull de la música fallera amb els himnes de les falles, el pasdoble Burriana, la Marxa de la Ciutat i l’Himne Regional cantat pel artista de Borriana, Ray Stivel.
Una bona mostra de l’expectació alçada per esta presentació va ser la gran quantitat de gent que s’hi va aplegar. Als regidors de l’equip de govern, Juan Granell, Javier Perelló,Consuelo Suay, Pedro Sancerni i Francisco Isach, es varen sumar també els socialistes, Maria Josep Safont, Cristina Rius i Roberto Jorge.
El presentador de l’acte, Jorge Tejedo, va cedir la paraula en primer lloc al president de la Caixa Rural, Josep Montoliu i seguidament al president de L’Agrupació Filharmònica, Miguel Ángel Rosado. Ambdós varen coincidir en l’esforç que ha suposat l’edició del CD i es mostraren orgullosos pel resultat obtingut. Després dels primers parlaments es va poder vore un video que recull imatges de la gravació del disc. El vicepresident de la Diputació Provincial i Diputat de Cultura, va mostrar el recolzament de l’ institució a les iniciatives destinades a recuperar les tradicions de la nostra terra com son la música de festa, per la seua part l’alcalde, Jose Ramón Calpe, va destacar la llavor portada a terme per la banda i especialment pel seu mestre director, Joan Lluis Tur, al temps que va voler fer palès l’agraïment als mestres Llacer, Cerezo, Antonino o Branchadell, autors de molt del himnes de les falles de Borriana i que foren mestres de generacions de músics de la ciutat.
L’acte ha finalitzat amb el lliurament de les partitures dels himnes fallers al les comissions per part de les reines falleres, Beatriz González Olivas i Maria Franch Guardino.
El Llibre Faller estarà a la venda a partir de hui als quioscs de la localitat i el seu preu és de set euros, inclou l’esmentat CD i a més, enguany per primera vegada està integrament realitzat a color. El Fallero inclou un article sobre l’espolí Reina de Burriana que és obra de l’indumentarista, Isabel Romero així com un estudi sobre la iconografia de Sant Josep a la ciutat de Borriana. Un altra de les novetats és la recuperació dels diàlegs amb Don Aniceto, dels quals és autor, Felipe Redondo i que durant tants anys ens va fer riure amb les seues divertides ocurrències.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana