Burriana: Acció i records en la presentació de la falla Chicharro.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/3227_1799/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/3227_1799/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 24-02-2008
Acció i records en la presentació de la falla Chicharro.

Els salons del restaurant “La Regenta” varen acollir en la nit d’ahir l’acte d’exaltació de Lara Rull Monfort coma fallera major de la comissió de la Plaça Chicharro. L’organització d’este acte va córrer a càrrec dels joves de la falla i va estar presentat per Paloma Vicent Martí.
Els primers aplaudiments foren per a l’estendard de la falla que va ser portat pel faller, Victor Herrero. Seguidament es va donar pas a les quatre joves que composen la cort d’honor, Sofía Riego Fandos, Laia Vilanova Marqués, Vanesa Cervelló Durá y Amparo Cervera Valls. Amb elles al escenari va arribar el moment de rebre a la fallera major, Lara Rull Monfort,a la qual va rebre a peu d’escenari, el seu oncle i president, Pepe Esteban Bernat.
Arribats a este punt, va començar l’espectacle. Una acarnissada lluita entre un grup de pirates i el “Senyor de Chicharro” va donar com a fruit l’empresonament de les falleres i a l’escenari va onejar la bandera de les tíbies i la calavera. Per tal de alliberar a les falleres i que tot tornara a la normalitat varen tindre que ser unes persones estimades per les joves representants de la falla les que dirigiren unes paraules als presents. En primer lloc foren els amics de Sofía Riego, els que intervingueren, seguidament ho feren dos actors de Xarxa Teatre, els que vingueren a salvar a Laia. En tercer lloc fou la mare de Vanessa Cervelló i finalment el xiquet de Amparo Cervera. Sols quedava per alliberar la reina, i eixe paper el va desenvolupar el nuvi de Lara.
Restablida la normalitat, va ser el moment de rebre a la xiqueta que ostenta el càrrec de fallera major infantil, Rocío Tormos Llopis qui va vindre escoltada per la presidenta infantil, Maria Poveda Ballester. Seguidament fou el torn de la fallera major de 2007, Lluïsa Monferrer Aguilella.
El mantenidor de l’acte va ser el regidor d’urbanisme de l’ajuntament de Burriana, Javier Perelló, gran faller, que durant els primers anys de la dècada dels 80 va ostentar la presidència de la Junta Local Fallera. Perelló és faller de Don Bosco, falla de la que va ser fundador i on ha segut president en varies ocasions. La seua intervenció va estar carregada de records a una època en la que els fallers de Chicharro donaven molta guerra als plens de la JLF que el mantenidor presidia. Fruit d’aquelles diferències de criteri va ser un monument faller dedicat en la seua totalitat a Javier Perelló i que portava per lema “ Endevina endevinalla, qui és el burro d’esta falla” i del qual enguany es compleixen 25 anys de la seua plantà. Perelló va recordar eixa fita i moltes més de la llarga història d’una falla a la que va considerar innovadora i lluitadora per la festa “encara que moltes de les seues propostes no foren preses en compte” va dir. El mantenidor va finalitzar la seua intervenció amb uns poemes dedicats a les falleres i a la reina.
La recepció de la reina fallera de Burriana, Beatriz González Olivas qui va presidir l’acte va precedir a l’ intervenció del president de la falla. Un emocionat Pepe Esteban, va donar les gràcies a tots per la seus col•laboració, i amb la seua particular expressivitat va filosofar sobre la falla Chicharro , el seu passat i el seu futur, per acabar anunciant la primícia de la constitució de la primera banda de música d’una falla de Burriana i integrada totalment per fallers de la comissió que estarà dirigida pel faller, Vicent Llopis Claramonte. Els desitgem molta sort en esta iniciativa.