Burriana: Els vestits de les falleres protagonistes de la setmana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/406_224/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/406_224/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 20-11-2007
 Els vestits de les falleres protagonistes de la setmana

Un any més amb l’acte de proclamació s’inicia una setmana en la que’ls protagonistes són els vestits que lluiran les falleres el dia de la presentació al Teatre Payà. Fidel a la seua política de promocionar i acostar tot el relacionat amb el món de les falles fins les seues llars, La Plana al Dia, enceta una sèrie de reportatges en els quals podran trobar la informació de tots els tratges de les falleres majors de cadascuna de les comissions falleres de Burriana, acompanyats d’unes galeries fotogràfiques on voràn reflexat fins l’últim detall de tots ells. Encara que la majoria dels vestits estaran exposats al llarg de la setmana molts són els ho faran a partir del proper dimecres, és per això que hui per començar i després d’oferir-los en la edició d’ahir els tratges de les Reines Falleres, són dos els tratges que’ls mostrem.
En primer lloc es tracta del vestit de Paloma Boix Bort, fallera major de la falla Don Bosco. Este vestit del segle XVIII ha estat confeccionat per l’indumentarista valenciana, M ª Victoria Liceras, la qual ha utilitzat per a la seua confecció una seda treballada amb espolí del model “Francia” amb color blanc de fons i que ha segut teixit als telers de la firma “Rafael Català”. Esta tela inspirada en el segle XVIII encara que la seua realització és de mitjans del XIX ha estat teixida en telers de madera del segle XVIII i te 24 colors, 4 grisos, 4 blaus, 3 rojos, 1 lila, 3 roses i 4 taronges així com tres colors en metall, 1 peñasquillo en argent, 1 peñasquillo en or i 1 voltejat glasé. Acompanya el vestit unes manteletes i davantal de seda amb brodat en argent de la firma “GEC” d’Algemessí . Els adreços són obra del l’orfebre Peris Roca que ha cisellat en ells el nom de la fallera major. El de Plata es el modèl “Verge del Real” i les peinetes el model “Letizia”, són iguals que les que li va regalar a la princesa, el adreç daurat correspon al model “Adriana” i les peinetes varen ser disenyades per Joaquín Ortells,. Les sabates que acompanyen el vestit són de la casa “Tony”. El toc familiar està present en les sinagües que han segut confeccionades per la mare de Paloma i estan treballades en boixets.
El segon vestit que hem visitat és el de Maria Cubedo Fernández, fallera major infantil de la falla Barri L’Escorredor. Es tracta d’un vestit blanc confeccionat per les indumentaristes de Artesania Fallera Manolo. Les manteletes i davantal són de tul brodades amb fil d’or i lentejuela. Les sinagües que acompanyen el tratge porten mostra de boixets i vainica.