Burriana: Seguim oferint els vestits de les reines de les falles.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/469_251/1_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/2_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/3_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/4_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/5_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/6_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/7_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/8_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/9_M1.jpg
Fotografia /Gallery/469_251/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 22-11-2007
Seguim oferint els vestits de les reines de les falles.

Visitem també en el dia d’ahir la casa de Maria Romero Cano, fallera major de la falla La Ravalera, en el seu 75é aniversari. María ens rep junt als seus pares Juani i Ricardo per a explicar-nos tots els detalls del seu vestit. Es tracta d’un tratge de fallera teixit en una seda estreta de color “blau oceà” amb el dibuix “Pontevequio” de la firma “Rafael Català”. Les manteletes i davantal son de tul amb brodats en argent i lentejueles i brodats en or . Els adreços son obra del orfebre Miguel Montoya que ha cisellat a mà en la peineta l’escut de la falla La ravalera. Maria combinarà este vestit amb un corpinyo d’inspiració segle XVIII dissenyat per ella mateixa i amb la supervisió de la indumentarista, Isabel Romero, que ha segut l’encarregada de coordinar-ho tot. Cal destacar que les puntilles de les mànegues són d’encaix antic i la mantellina està feta a mà amb encaix de Granada. Les sinagües que acompanyen el tratge són obra de Juani, la mare de Maria amb l’ajuda de la seua iaia Pepita.
Sofia Alonso és la fallera major infantil de la falla Don Bosco i és la següent reina que visitem en el dia d’ahir. Per al seu regnat, Sofia, s’ha confeccionat dos vestits, un de fallera i un del segle XVIII. Els dos han segut realitzats per la firma “Teresa Usó” en la qual han dipositat tota la seua confiança els pares de la fallera major. El tratge de fallera és de color blanc de fons amb un gran colorit en les flors. És tracta d’una seda treballada en espolí de la firma “Vives i Marí”. Este vestit porta a conjunt un corpinyo d’inspiració segle XVIII. Les sinagües fetes de fil amb vainiques i entredós son obra de Maria, una tia de Sofia. El adreç esta cisellat a mà per la firma “Roda” i la mantellina ha segut adquirida a l’indumentarista valenciana, Mª Victoria Liceras.
La falla Chicharro compta enguany amb la jove Lara Rull com a fallera major del col•lectiu. Per al seu regnat, Lara, ha escollit la saviesa del gran indumentarista borrianenc, Joaquín Ortells, per tal de que li realitze el seu vestit. El tratge de la reina de Chicharro esta confeccionat amb un tela italiana que combina la seda amb el terciopelo i que te com color de fons el blau marí. Este vestit ha esta cosit per les mans expertes de la modista Tere Martí i porta les manteletes i davantal de tul de cristall brodades en blanc i argent. Els adreços son cisellats a mà i són obra dels orfebres valencians Peris i Roca.
Per finalitzar el nostre recorregut arribem a la casa de Beatriz Parreño, fallera major de la falla Barri D’onda. Bea lluirà en este el seu segon regnat, dos vestits del segle XVIII , un amb color roig de fons i l’altre en verd pistatxo. El tratge roig porta manteleta i davantal en tul brodat amb fil d’or i seda,mentre que el verd ho porta en argent i fil de cristall. Els adreços són d’argent rodiat un i l’altre xapat en or. Les sinagües són obra de la seua iaia i estan confeccionades a ma amb vainiques i boixets.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana