Burriana: El llibre de les Creus de Maig será presentat el proper dimecres.


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/4916_2840/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 23-04-2008
El llibre de les Creus de Maig será presentat el proper dimecres.

Quan queden menys de dos setmanes per a que les Creus de Maig es planten a la ciutat, esta festivitat pren més rellevància enguany amb el llançament del llibre “Les Creus de Maig” que ha editat el Grup d’Estudis Històrics Fallers i que ha estat escrit pel professor borrianenc, Julián Arribas Pérez.
El saló del plens del Ajuntament serà el lloc que acollirà la presentació d’esta publicació el proper dimecres 30 d’Abril a les 19:30 hores. L’encarregat de presentar este llibre serà l’autor del seu pròleg, el poeta Jose Felíx Escudero.
Les Creus de Maig és un llibre apassionant que fa un recorregut des de les reminiscències ancestrals que originaren la festa de les creus fins l’actualitat. L’autor ha aconseguit trobar el referent primigeni de la tradició magenca i ha descobert el recorregut que des de llavors ha seguit la festivitat fins a arribar a Borriana, així com els fets que iniciaren el costum de plantar creus a la nostra ciutat. És tracta, doncs, d’un camí ple d’història que desemboca a Borriana, on cada maig podem vore, amb tota probabilitat, els millors monuments florals del món.
A banda del recorregut històric, el llibre explica detalladament els esdeveniments florals delquasi tots els exercicis fallers, de manera que el lector tindrà en 170 pàgines:
-Els fets històrics des de la prehistòria fins a l’actualitat.
-Una vertadera crònica dels fets magencs a Borriana.
-Comentaris artístics de les creus.
-Biografies dels principals artistes florals de la ciutat.
- 320 fotografies a color amb les creus borrianenques, cartells anunciadors més representatius...
- Altres comentaris com la història dels jardins o poemes al.lusius, entre altres.
El Grup d’Estudis Històrics Fallers pretén amb esta obra contribuir a que la festa de les Creus de Maig siga declarada d’Interès Turístic Nacional i Internacional.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana