Burriana: La comunitat educativa de Borriana protesta pel nou decret de Conselleria


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/52663_27920/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Sociedad | 22-07-2011
La comunitat educativa de Borriana protesta pel nou decret de Conselleria

Membres de la comunitat educativa de Borriana han lliurat a Escola Valenciana els manifests de protesta pel nou decret de Conselleria. En l’acte de lliurament, que ha tingut lloc el dia 21 de juliol a les 19.30 a la plaça Major, han participat representants del professorat, dels consells escolars i de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de gairebé tots els centres docents de la localitat.

El món polític i cultural també s’hi ha afegit amb les adhesions del BLOC-Coalició Compromís, Esquerra-Borriana i l’Agrupació Borrianenca de Cultura. Escola Valenciana és l’encarregada de fer aplegar a la Conselleria i a la Regidoria d’Educació totes les queixes.

A finals de maig la Conselleria d’Educació va traure a la llum un projecte de decret que capgira radicalment el panorama lingüístic a les escoles i als instituts. En aqueix decret s’eliminen les línies d’ensenyament en valencià, els programes enriquits en anglés i no dóna elecció als pares a triar l’opció lingüística dels fills.

Des de l’anunci del projecte, membres de la comunitat educativa de Borriana (mestres, professors, mares i pares d’alumnes, psicopedagogs, lingüistes...) han anat reunint-se per a prendre mesures, ja que opinen que la nova llei només assegura el domini del castellà, i no el plurilingüisme. Reclamen un model plurilingüe dissenyat per experts en pedagogia, amb criteris pedagògics i no ideològics, que s’adapte a la nostra realitat sociolingüística i que done resultats efectius. A més, consideren que el nou decret s’implantarà situant-se fora del consens social, vulnerant la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i menystenint l’experiència de 27 anys d’immersió lingüística en valencià.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana