Burriana: Juane Gumbau guanya el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre d’Alzira


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/57115_30285/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Cultura | 05-11-2011
Juane Gumbau guanya el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre d’Alzira

El viatge de Lluna a les muntanyes, de Juan Emilio Gumbau, ha sigut l’obra seleccionada pel jurat del XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, format per Vicent Enric Belda –guardonat en l’última edició–, Mercé Viana, Joan Vives, Carlos Correal i Bernat Bataller. El guardó, dotat amb 4.000 € per Edicions Bromera, ha correspost a la història de Lluna, una xiqueta lògica i molt madura que haurà d’encetar un viatge colpidor i enriquidor a la recerca dels seus pares perduts. Al llarg del camí, es trobarà amb situacions absurdes i personatges sorprenents que la xiqueta, amb la seua presència, canviarà de manera inesperada.

Juan Emilio Gumbau González (Borriana, 1970) és llicenciat en filologia i compagina l’ensenyament amb la creació d’històries per a públic infantil i juvenil. Ha publicat les obres L’àngel de la mort, Tal com caragols de mar, L’àngel redemptor i El clarió màgic del iaio Joan, a més de diversos contes i un llibre de viatges.

Tot i que el veredicte s’ha donat a conèixer hui al Museu Municipal d’Alzira, els guanyadors rebran l’estatueta dissenyada per Manuel Boix el pròxim 11 de novembre, en el transcurs de la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

El Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es convoca en col·laboració amb Edicions Bromera, amb la finalitat de promocionar i difondre la literatura entre els xiquets en edat escolar. La primera edició va ser la de l’any 1996 i l’any 2000 el guanyador va ser el també borrianenc Joan Pla amb l’obra L’autobús d’aniràs i no tornaràs. El mateix Pla també va guanyar l’any 1998 el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil d’Alzira amb l’obra Només la mar ens parlarà d’amor. Un altre borrianenc, Josep Palomero, va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira l’any 1996 amb El tatuatge dels apartides.


Premis Literaris Ciutat d’Alzira
Els Premis Literaris Ciutat d'Alzira tenen com a objectiu el foment de la cultura en valencià a través de la literatura contemporània. Des dels seus inicis l'any 1989 amb el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira fins arribar a les set modalitats que el composen en l'actualitat, s'ha consolidat com a un dels referents més importants dins els certàmens literaris en la nostra llengua.

Este certamen no és tan sols el lliurament de premis literaris en les seues distintes modalitats, sinó que és tota una manifestació cultural que abasta des de conferències fins a tallers, cursos i representacions teatrals. Tot això composa globalment el certamen: els Premis Literaris, el cicle de conferències i les jornades culturals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana