Burriana: Burriana i Alacant juntes per la festa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Gallery/657_341/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 28-11-2007
Burriana i Alacant juntes per la festa

Les ciutats de Burriana i Alacant es troben agermanades festivament i bona prova d’això està en la presencia de una delegació de la terreta en les festes de falles i de la Misericòrdia. De la mateixa manera una representació de la Junta Local Fallera amb la reina fallera al capdavant es desplaça tots els anys fins la ciutat d’Alacant per a participar de la festa gran de la ciutat, les Fogueres de Sant Joan. Com a mostra d’esta bona relació el proper diumenge dia 16 de Desembre una delegació de presidents pertanyents a la Federació de Fogueres visitarà Burriana per a gaudir d’una jornada de convivència junt als presidents de les falles de la ciutat i la Junta Local Fallera. Este acte començarà amb una recepció al ajuntament i un dinar que servirà per a propiciar el agermanament de les falles amb comissions d’Alacant. Esta jornada s’enmarca dins dels actes que la Federació de Fogueres organitza habitualment i que posteriorment comptarà amb una visita dels presidents de Burriana a Alacant.
Les relacions de la nostra ciutat amb Alacant es remunten a l’any 1981 quan durant la celebració a València de la “Cavalcada del Regne” el aleshores president de la Junta Local Fallera de Burriana, Javier Perelló va establir amistat amb el president de la Comissió Gestora de les Fogueres de Sant Joan, Jacinto Massanet Gómis. Perelló va convidar a Massanet a les festes de Burriana i des d’aleshores esta relació ha perdurat i s’ha consolidat en el temps. La reina fallera, Mª Dolores Escrig va ser la primera representant de la nostra ciutat que’s va desplaçar fins Alacant per viure la festa de les fogueres l’any que va ser Bellea del Foc la Srta: Pilar Valencia Ganga.
La similitud de la festa fallera amb la festa de les fogueres fa que cada any molts borrianencs s’acosten fins Alacant per gaudir de la festa i contemplar els monuments foguerils on la presència d’artistes de la nostra ha anat en augment. Com a mostra dir que per al proper exercici tres seran els artesans de Burriana que plantaran a la secció especial de les Fogueres. Vicent Martínez en Florida-Portatge, Sergio Edo en Sant Blai Alt i Jose Luis Pascual “Pepi” en Mercat Central. Un altra de les particularitats a destacar de la festa de fogueres és la data del seu naixement l’any 1928 fruit de l’empenyo de Jose Maria Py y Rámirez de Cartagena que al igual que a Burriana, i al mateix any, Carlos Romero Vernia, varen ser els promotors de la festa amb el seu esperit emprenedor i sacrificat per les seues respectives ciutats. És per això que tant a Burriana com a Alacant el proper any 2008 celebrem el 80 aniversari de la festa.