Cabanes: S'amplia la investigació sobre el desaparegut poeta de Cabanes Jesús Boira. Aportem nous documents inčdits


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172032_101224/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/5/172032_101224/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 04-05-2018
S'amplia la investigació sobre el desaparegut poeta de Cabanes Jesús Boira. Aportem nous documents inčdits

Quan es va publicar el llibre fa un any, quedaven moltes incňgnites en l'aire. Allň que se semblava una histňria sense eixida, després de mesos de preguntes sense respostes, va tindre grŕcies a la publicació, un allau d'informació. Aquesta publicació posterior no és cap " spoiler", el llibre té sentit en ell mateix, replega l'obra, el moment concret, un testimoni impagable. Allň que publique ací, dissipa i desmunta hipňtesis. I dóna més llum al cas. El llibre es pot trobar a Onada Edicions, Argot Llibres, o a https://www.amazon.es/Jes%C3%BAs-Boira-Sidro-Poeta-silenciat/dp/8417050051.Després d'allň publicat, i de donar moltes patades, es va poder localitzar a la neboda de Jesús Boira, filla de Mercedes, la única germana del nostre protagonista. Maria Jesús, viu jubilada a Borriana, on és una persona coneguda per haver regentat una carnisseria junt al seu home, Paco Canuto. Maria Jesús ens va contar com després d'estar soterrat a Borriol, un cop passada la guerra el cos de Boira va ser traslladat a Borriana, on vivien els seus pares i germana. Actualment estaria en la cripta de la basílica del Salvador de Borriana ( lloc tancat al públic).

La família sols té com record d'ell un gran quadre que és justament la fotografia del llibre, i algun element tčxtil religiós. De la seua obra, cap rastre.

Maria Jesús i Paco han tingut vincle amb el poble de Cabanes, Paco per haver coincidit en el servei militar amb joves del poble amb els qual va entablar una gran amistat, Maria Jesús, pels seus vincles familiars. Durant anys pujŕven a les festes del poble.


Maria Jesús té fills i néts, que viuen a Borriana. Trobar-nos va ser una sorpresa, i un plaer, escoltar les histňries que ella havia sentit per part de sa mare sobre el seu germŕ. Mercedes va morir malalta alzheimer
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana