Cabanes: L’Equip de Govern de Cabanes convoca el dijous un ple extraordinari per desbloquejar la situació del PAi Torre la Sal


 
La Plana al Dia | Cabanes | General | 09-10-2018
 

Les obres s’executaran per fases i els propietaris hauran de pagar només per les
obres que afecten directament a les seues propietats i una vegada els tècnics hagen confirmat que aquestes estiguen executades correctament.


L’equip de govern de Cabanes convoca per al proper dijous dia 11 d’octubre un ple extraordinari per a intentar resoldre la situació del PAI de Torre la Sal, en total paràlisi des del 2013. Després d’haver estat durant mesos intentant aplegar a acords amb l’empresa urbanitzadora del PAI s’ha decidit respondre a la petició de pròrroga demanada en 2013 i no resolta a hores d’ara.

Segons han explicat des de l’Equip de Govern, l’actual situació d’abandonament i no manteniment que arrastra el PAI degut a la inacció dels anteriors equips de govern del Partit Popular és “perjudicial per a tots”. És per això que s’ha intentat negociar amb l’empresa per a la reanudació consensuada del programa acordant una adenda al Conveni però no s’han obtingut resultats fent que aquesta solució siga inviable.

En aquest moment existeixen tant informes favorables a donar la pròrroga com
circumstàncies en contra de la mateixa però l’Equip de Govern considera doncs que la solució més eficaç i menys greu per a l’interés general és la concessió d’aquesta.
Així doncs, l’empresa urbanitzadora tindrà dos mesos de termini per a reiniciar les obres i dos anys per a finalitzar-les. Les obres s’executaran per fases i els propietaris hauran de pagar només per les obres que afecten directament a les seues propietats i una vegada els tècnics hagen confirmat que aquestes estiguen executades correctament.

Aquesta decisió s’ha pres atenent que facilitarà la reanudació de les obres i, per tant, que acaben abans. Segons han explicat des de l’Equip de Govern, “nosaltres havíem pogut optar pel posicionament covard dels anteriors governs del PP, no agafar el bou per les banyes i deixar passar el temps fins després d’eleccions, però hem optat per intentar donar-li carpetada al problema enquistat”.

Aquesta concessió va lligada al contracte que ja existeix i no vol dir que l’empresa no puga ser sancionada si l’incompleix. Tampoc eximeix l’empresa de reparar els desperfectes de les obres ja executades i els derivats de la mancança de manteniment. D’altra banda, l’empresa haurà d’executar també el camp de futbol que figura en el contracte així com finalitzar els projectes complementaris com l’enllaç de la N-340 o el del pas superior de les vies del tren. L’empresa, si escau, també haurà de garantir l’eficàcia dels avals dipositats a favor dels propietaris.
L’Ajuntament vetllarà per l’escrupulós compliment del contracte amb serveis jurídics i tècnics externs per a la supervisió del desenvolupament del projecte.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana