Castelló: L'IVAJ.GVAJOVE difon a Castelló el programa Erasmus Joventut + 2015


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2015/3/121347_65986/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 03-03-2015
L'IVAJ.GVAJOVE difon a Castelló el programa Erasmus Joventut + 2015

El director de Joventut i de l'IVAJ.GVA JOVE, Marcos Sanchis, ha inaugurat este matí a Castelló la primera jornada de presentació del programa Erasmus +, el programa de la Unió Europea per a la joventut que es va iniciar en 2014 i estarà vigent fins al 31 de desembre de 2020.

Marcos Sanchis ha assenyalat que la Generalitat reforça esta activitat de difusió perquè en 2014, el primer any d'implantació del programa Erasmus +, la Comunitat Valenciana va aconseguir l'aprovació d'un total de 54 projectes europeus de Joventut, amb un import total de 1.083.899 euros.

Sanchis ha valorat l'èxit de la convocatòria de l'IVAJ.GVA JOVE per a estimular la presentació de projectes de joventut, a la qual s'han inscrit més de 150 participants en les tres sessions programades esta setmana.

Els projectes han de tindre entre els seus objectius la millora del nivell de competències i de capacitats bàsiques dels jóvens, la promoció de la participació juvenil en la vida democràtica d'Europa i en el mercat de treball, la ciutadania activa, el diàleg intercultural i la integració social, així com l'establiment de vincles entre l'àmbit de la joventut i el mercat de treball i la dimensió internacional de les activitats juvenils.


Projectes de l'associació Alba i Imagina Mislata

En la sessió s'han presentat les experiències, concretament en l'Acció 2, d'associacions estratègiques, la duta a terme per l'associació Alba (Jóvens Europeus amb Albinisme), i en l'Acció 3, de trobades de jóvens i responsables de polítiques de joventut, la iniciativa de l'Ajuntament de Mislata denominada Imagina Mislata.

El projecte d'Alba va permetre la primera reunió de Jóvens Europeus amb Albinisme procedents de França, Dinamarca, Noruega, Alemanya, Itàlia i Espanya, que van compartir experiències sobre l'educació i l'ocupació, i van elaborar un document en què s'expressen propostes de millora que puguen posar-se en marxa en l'àmbit europeu.

Per la seua banda, Imagina Mislata, Diàleg Jove promou la participació a través de huit trobades en què jóvens de 13 a 30 anys de la localitat analitzen, debaten i proposen temes i activitats en presència dels responsables de les polítiques municipals.

En la web es poden consultar els pròxims terminis de presentació de candidatures, que seran, segons les accions a què opte, el 30 d'abril i l'1 d'octubre.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana