Castelló: Castelló acull el festival d'arts escèniques sense text, MUT!, del 29 de setembre a l'1 d'octubre


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163350_94117/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-09-2017
Castelló acull el festival d'arts escèniques sense text, MUT!, del 29 de setembre a l'1 d'octubre

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha presentat aquest matí la segona edició del ‘MUT!, Festival Internacional d’arts escèniques sense text de Castelló’. La iniciativa arrancarà el divendres 29 de setembre a les 18.00 hores i finalitzarà el diumenge 1 d'octubre a les 20.00 hores, fent un recorregut per diversos escenaris de la ciutat amb un total d'11 espectacles que es caracteritzen per no tenir cap tipus de diàleg.

Ruiz ha manifestat que des de la Regidoria de Cultura “sempre hem apostat per professionalitzar els sectors que es dediquen al foment de la cultura, com és en aquest cas el de les arts escèniques. Volem que la cultura arribe al màxim públic possible i per a açò hem iniciat diferents propostes en matèria d'arts escèniques en diferents formats i per a diferents públics”.

La regidora delegada de Cultura també ha volgut destacar que “tenim la vocació de crear nous públics i entenem que com més gent consumisca cultura molt millor, perquè cal fomentar-la com a motor indispensable d'una societat crítica”.

És així com el MUT! s'ha convertit en una de les apostes més innovadores i atractives de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló que cerca “promoure una una modalitat d'espectacle diferent que desperta interès entre el públic precisament per l'absència de text i diàlegs en totes les actuacions”. Ruiz ha explicat, a més, que “la mostra inclourà companyies de diverses procedències i amb propostes d'espectacle diferents per a atraure a tot el públic de la nostra ciutat”.

L'encarregat d'inaugurar el MUT! serà Pere Hosta, amb el seu espectacle ‘Postal Express’ a les 18.00 i 19.30 hores del divendres 29 de setembre, una proposta artística itinerant que es donarà en diversos carrers del centre de la ciutat. A les 22.30 hores serà el torn dels integrants de Xarxa Teatre amb el seu espectacle inaugural ‘Ara Pacis’ en els exteriors del Palau de la Festa.

En ‘Ara Pacis’ Xarxa Teatre utilitza totes les tècniques escèniques habituals en els seus muntatges, itinerància, grans elements mòbils, ús escènic de la pirotècnia o efectes lumínics espectaculars, per a mostrar a l'espectador la transformació d'una societat agrària i festiva que acaba de sucumbir al furor bèl·lic, ‘Ara Pacis’ és un cant a la pau amb l'esperança d'aprendre, per fi, dels errors del passat.

El festival es reprendrà dissabte a les 12.00 amb la companyia La Bella Tour i l'espectacle homònim en el Passadís dels Arts. Es tracta d'un reconegut espectacle que ha sigut guardonat amb el Premi del Jurat en el Festival Artescena d'Àvila.

El dissabte a la vesprada, a les 18.30 hores en la Rotonda de la Farola el MUT! preveu l'actuació de Murmuyo amb l'espectacle ‘Su-Seso Taladro’. En el mateix lloc però a les 19.15 hores serà el torn de Wandering Orquestra, amb la proposta del mateix nom. Vaivén Circo oferiran el seu espectacle ‘Do Not Disturb’ en el Passadís dels Arts a partir de les 20.00 hores. I ja a la nit, a les 22.30 hores en la Plaça Hort dels Corders actuarà Teatro Necessario interpretant ‘Nuova Barberia Carloni’.

Les propostes del MUT! per al diumenge començaran amb Petit Monsieur i l'espectacle ‘En déragement’ en doble funció a les 12.00 i les 18.30 hores en el Passadís dels Arts. A les 12.30 hores serà el torn de la Companyia Up Arte amb ‘Todo Encaja’ també en el Passadís dels Arts. Murmuyo tornarà també el diumenge per a interpretar ‘Fisura’ a les 19.00 hores en el Passadís i tancarà la segona edició del ‘Festival Internacional d’arts escèniques sense text de Castelló’ Teatr Biuro Podrozy, amb la seua proposta ‘Carmen Fúnebre’ a les 20.00 hores en la Plaça Hort dels Corders.

Per a més informació es pot visitar la web: www.festivalmut.com.