Castelló: El PPCS reclama al Consell que desbloquege les obres de la A7 en ser una prioritat per a la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169347_98971/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-02-2018
El PPCS reclama al Consell que desbloquege les obres de la A7 en ser una prioritat per a la província

El Partit Popular de Castelló ha reclamat a la Generalitat Valenciana que desbloquege el projectes de la A7 que permetrà connectar la província amb una autovia gratuïta pràcticament fins a Tarragona gràcies a la inversió milionària del Govern central. El portaveu de la comissió de Foment en el Congrés dels Diputats, Miguel Barrachina, acompanyat pels representants del PP en la zona nord de la província, han mantingut una reunió amb el cap de la demarcació de la direcció general de Carreteres del Ministeri, Isamel Ferrer.
En la trobada han pogut conèixer els detalls d'aquesta autovia de quasi 50 quilòmetres amb 434 milions d'euros d'inversió i que permetrà connectar de forma directa l'aeroport de Castelló amb la província de Tarragona. Miguel Barrachina ha assegurat que aquestes xifres “convirteixen a aquesta en la primera obra de carreteres en la província i per açò resulta sorprenent que la Generalitat seguisca bloquejant després de 10 mesos l'acord d'aquesta obra nacional”.
I és que el Ministeri de Foment porta 10 mesos esperant el vistiplau del Consell a aquesta obra que suposa un abans i un després per a la província de Castelló. La Generalitat de PSOE i Compromís han al•legat que estan en període vacacional han bloquejat el projecte, la qual cosa impedeix que s'avance.
“Pareix que el fet que l'aeroport, l'arribada de l'AVE i tots els quilòmetres d'autovia els hagen fet governs del PP és alguna cosa que no toleren bé des del PSOE i Compromís”, adverteix Barrachina, qui ha instat en acabar la reunió a donar prioritat a aquest projecte.
Aquestes obres se sumen a les de la N-232 que amb una inversió de 40 milions que el Govern d'Espanya està executant en la província pel port de Querol que és la principal via de comunicació entre les comarques del Maestrat i dels Ports i l'aragonesa del Baix Aragó, així com una de les principals eixides al mar Mediterrani per a les comunitats del nord-est d'Espanya.
A més, cal tenir en compte els 83,3 milions d'euros destinats a la variant de la N-340 entre Peníscola i Vinaròs l'obra de la qual es va culminar el passat mandat i que ha suposat un alleujament per al tràfic en la zona del Maestrat ja que millora la fluïdesa i la seguretat de 18.000 vehicles diaris.
A açò se li uneix l'AVE a Castelló que amb una inversió de 171 milions d'euros i que connecta Castelló amb Madrid en dues hores i i mitjana. Així mateix, cal recordar que el ministre de Foment, Íñigo Gómez de la Serna, ha anunciat una una inversió de més d'1.000 milions per a la construcció d'una plataforma per al corredor Mediterrani.
En la zona sud de la província, cal destacar de la via fèrria entre Sagunt-Sogorb-Terol que transcorre per 62 quilòmetres en la província de Castelló i que descongestiona la via al pas per la Plana i millora el tràfic de mercaderies i les obres de les quals ja ha permès eliminar els límits de velocitat. L'obra total ascendeix a 335 milions dels quals una gran part afecten a Castelló. També està ja en estudi el fet que Foment va a multiplicar per tres les freqüències de trens en el Maestrat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana