Castelló: Compromís i CsenM insten al govern central a publicar la llista de beneficiaris de l'amnistia fiscal


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-07-2018
 

Els grups municipals de Castelló en Moviment i Compromís presentaran una declaració institucional de cara a la celebració del ple de juliol, que tindrà lloc dijous que ve 26, perquè "el Govern Central faça pública la llista completa de les persones que es van beneficiar de l'amnistia fiscal del 2012. Es tracta d'una promesa electoral del nou govern central que no hauria d'incomplir. La ciutadania tenim el dret de conèixer la veritat sobre aquesta amnistia fiscal il·legal", han manifestat els portaveus de tots dos partits.


Així, Compromís i Castelló en Moviment consideren que "després de conèixer que el govern de Sánchez descarta fer públics aquests noms, l'Ajuntament de Castelló dins del seu compromís per la transparència i per a prevenir la corrupció, ha de reclamar que aquest dret de la ciutadania es materialitze".


La publicació d'aquesta llista ha sigut un dels compromisos anunciats en nombroses ocasions pel nou president del govern quan el PSOE estava en l'oposició. Aquesta polèmica ha agafat més força en l'última setmana amb motiu de les revelacions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, segons les quals el Rei Juan Carlos I podria haver-se acollit a aquesta amnistia. Compromís i Castelló en Moviment consideren que "és un escàndol que no puguem saber qui són aqueixos defraudadors que van portar els seus diners de paradisos fiscals, amb avantatges fiscals i un tracte de privilegi, acollint-se a una amnistia que fins i tot el Tribunal Constitucional va declarar il·legal al juny de 2017".


Aquesta Declaració Institucional es debatrà en la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Castelló dilluns vinent i ha de comptar amb el suport de tots els grups polítics perquè s'aprove. Així, tots dos partits esperen poder comptar amb la unanimitat de tots els grups perquè aquesta petició tire endavant. "Entre tots i totes podem pressionar al govern central a posar llum en la foscor d'aquesta amnistia fiscal i així puguem conèixer la veritat", han afegit.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana