Castelló: CsenM insisteix que per optimitzar la campanya estival d'extinció d'incendis cal un Cos Únic de Bombers


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-08-2018
 

Després dels últims incendis que han colpejat el País Valencià, especialment el de Llutxent, a la província de València, algunes veus del sector dels bombers han criticat la manca de coordinació en les tasques d'extinció i han demanat a les administracions que s'optimitzen les actuacions dels equips d'extinció davant aquestes situacions. Per al diputat provincial de Castelló en moviment, Iñaki Vallejo, eixes crítiques haurien de servir «per a convéncer al diputat delegat del Consorci de Bombers de Castelló, Luis Rubio, de la idoneïtat d'avançar cap a un cos únic de bombers valencià» .
Durant els darrers mesos, Castelló en moviment ha reivindicat la necessitat d'avançar cap a un cos únic de bombers com a mecanisme per ampliar la coordinació en les tasques de prevenció i extinció d'incendis, així com per a igualar les condicions laborals i d'accés dels professionals de bombers de Castelló amb la resta del territori valencià. Tot i que inicialment des de Generalitat es van mostrar poc partidaris d'aquesta mesura, en les darreres setmanes del curs polític el director de l'Agència Valenciana d'Emergències, José María Ángel, va traslladar al grup parlamentari de Podem la seua voluntat d'avançar en eixa direcció.
«El Partit Popular sol reivindicar les diputacions per defensar als pobles menuts, però els pobles limítrofs entre diverses províncies tindrien molt millor servei d'extinció d'incendis amb un cos únic, com s'ha demostrat en Llutxent», explica Iñaki Vallejo, qui també recorda que «les diputacions han sigut històricament les institucions pitjor gestionades i més tendents al clientelisme. El Consorci de Bombers de Castelló entenem que és un exemple d'eixa opacitat i unificar cossos de bombers també serviria per a unificar criteris de contractació i transparència. A més, avançar cap al Cos Únic seria un pas important per acabar amb unes institucions innecessàries al segle XXI com són les diputacions», finalitza el representant provincial de Castelló en moviment.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana