Castelló: El Club Millaret publica un nou quadernet per a familiaritzar als escolars amb el valencià


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177719_106099/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 11-10-2018
El Club Millaret publica un nou quadernet per a familiaritzar als escolars amb el valencià

Un nou número del ‘Millaret’, en aquesta ocasió dedicat a la integració i la inclusió social, està ja a l'abast dels escolars castellonencs. L'experiència del Club Millaret que van començar fa dos anys les regidories d'Educació i Normalització Lingüística ha tingut tan bon acolliment que s'ha decidit continuar durant aquest curs amb tres números més.

Ignasi Garcia, regidor de Normalització Lingüística, ha avançat que “els següents números del ‘Millaret’ estaran dedicats a la pilota valenciana i al Grau de Castelló, el primer es llançarà al gener i el segon a l'abril.

El ‘Millaret’ és un quadernet en valencià dirigit als escolars d'últim curs d'Infantil i de primer i segon de Primària dels col•legis de Castelló. Està concebut com un col•leccionable que tindrà diverses edicions. Tots els números inclouen vocabulari específic del tema sobre el qual versen, a més de contes, passatemps, dibuixos per a acolorir i diverses activitats de pintar i retallar. L'objectiu d'aquest recurs educatiu és aproximar la llengua valenciana als xiquets i xiquetes d'aquesta edat, d'una forma molt visual i divertida, perquè l’aprenguen sense esforç i d'una manera natural.

García ha manifestat que el ‘Millaret’ serveix per a “aprendre la nostra llengua i també per a conèixer el nostre entorn i està tenint una alta acceptació no solament entre els escolars, sinó també entre el professorat que va qualificar amb un notable alt a la publicació en l'última enquesta realitzada”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana