Castelló: La Universitat d'Estiu 2019 analitza en un curs els delictes d'odi i la protecció de les víctimes


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 12-07-2019
 


«Delictes d'odi i protecció de les víctimes. Ferramentes pràctiques per a l'acció» és el títol del curs que s'impartirà els dies 15, 16 i 17 de juliol de 2019 dins del programa Universitat d'Estiu 2019 de la Universitat Jaume I.

El curs, que tindrà lloc a la sala de juntes de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, està coordinat pel professor del Departament de Dret Públic de l'UJI, Antonio Fernández Hernández, i el director d'IVAC Formació, Miguel Ángel Vila Espeso.

Actualment la societat espanyola està immersa en un procés de globalització degut als moviments migratoris produïts per motius polítics, religiosos, econòmics i per conflictes bèl·lics. Això unit a l'augment de la intolerància cap a les minories, fa necessari dotar de ferramentes socials (apoderament, empatia, assertivitat...) a les persones que desenvolupen una tasca tant de seguretat com d'atenció a víctimes de delictes d'odi. La finalitat del curs és dotar als professionals dels col·lectius que han d'actuar davant la comissió de delictes d'odi de ferramentes que els permeten una tasca més efectiva, no només en la prevenció d'este tipus de conductes, sinó en la gestió de les conseqüències derivades del mateix quan la seua execució no haja pogut ser evitada.

El curs tindrà una durada de 21 hores i està dirigit al personal de seguretat, al funcionariat judicial i altres departaments de l'administració que intervenen en esdeveniments relacionats amb la temàtica de les jornades.

Més informació i programa: https://www.uji.es/cultura/base/uestiu/cursos/delictes/

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana