Castelló: Castelló trasllada a l'ambaixador a Tòquio l'interés per impulsar les relacions bilaterals


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187160_114079/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 22-07-2019
Castelló trasllada a l'ambaixador a Tòquio l'interés per impulsar les relacions bilateralsLa delegació castellonenca promociona la gastronomia mediterrània per a estrényer llaços amb el país nipó


Després de tres dies d'intercanvi gastronòmic amb la ciutat japonesa d'Ube, la delegació de Castelló formada per la regidora Mary Ribera i els xefs Miguel Barrera i Andrea Valls s'han reunit amb l'ambaixador d'Espanya a Tòquio, Jorge Toledo Albiñana, a qui han traslladat l'interés per reforçar les relacions entre tots dos països com a oportunitat per a impulsar l'economia local. L'alcaldessa de Castelló, ha agraït la rebuda de la delegació castellonenca per part de l'Ambaixada Espanyola, "els quals han aconseguit que el nostre equip se senta com a casa".

Marco ha destacat la labor de promoció dels beneficis dels productes típics de Castelló per part del xef Miguel Barrera, el qual ha sigut nomenat ambaixador del te per la ciutat d'Ube, "tot un honor que ha aconseguit augmentar encara més les relacions econòmiques i d'amistat amb Ube City", ha explicat. L'alcaldessa també ha agraït a la regidora Ribera el seu important paper institucional durant les tres jornades al país nipó, ja que "ha sabut estar a l'altura i ha difós la marca Castelló amb al responsabilitat que es mereix".

Durant aquest intercanvi gastronòmic, l'equip de Castelló s'ha reunit amb l'alcaldessa d'Ube City, Kimiko Kubota i amb el president de l'Assemblea d'Ube, Hiroyoshi Anava, amb l'objectiu d'explorar noves vies de col·laboració. De fet, alguns xefs japonesos es van atrevir a cuinar plats del famós restaurant amb una estrela Michelín Cal Paradís, de Miguel Barrera. L'alcaldessa ha subratllat la "valentia d'aquests cuiners per esforçar-se per a crear plats diferents i introduir productes de Castelló en el menú".

L'oli d'oliva verge de Castelló també ha sigut protagonista al Japó durant aquests dies. El xef Barrera va tindre l'oportunitat d'explicar a un grup d'empresaris de l'hostaleria japonesos les propietats saludables i les possibilitats de l'oli d'oliva en la cuina. En aquest sentit, des de Ube City es van interessar per les relacions comercials entre Castelló i el Japó per a poder augmentar l'exportació d'aquest producte.

En definitiva, la delegació castellonenca tornarà a la capital de la Plana amb la maleta plena de nous coneixements gastronòmics i amb la satisfacció d'haver portat a l'altra punta del món plats com el 'Arrocito de Castelló' i els productes típics de la cuina mediterrània. Així mateix, al setembre d'enguany la gastronomia castellonenca i japonesa es tornaran a trobar en la fira gastronòmica que s'organitzarà durant el 768 Aniversari de Castelló i on Ube City tindrà un lloc privilegiat. A més, l'any finalitzarà amb una altra trobada entre Castelló i el Japó. La 23 edició del Fòrum España-el Japó ja s'està organitzant perquè empreses i institucions de tot el món gaudisquen d'aquesta decisiva cita internacional.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana