Castelló: Flora Muiño: «Els estudiants amb millor rendiment acadèmic opten per les universitats amb major reputació investigadora»


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189752_116247/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189752_116247/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189752_116247/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-10-2019
Flora Muiño: «Els estudiants amb millor rendiment acadèmic opten per les universitats amb major reputació investigadora»


La professora i investigadora Flora Muiño ha sigut l'encarregada d'impartir el seminari «Rewards to university investment in research» organitzat en l'UJI per la Càtedra AECA Carlos Cubillo de Contabilidad y Auditoría i Auditoria (capítol espanyol).

Muiño ha analitzat com influeix la productivitat investigadora de la universitat en les decisions dels estudiants i si aquesta pot perjudicar la funció docent de les mateixes en destinar fons i temps a investigació. En el seu treball ha examinat les eleccions realitzades pels estudiants per a comprovar si eviten matricular-se en les universitats amb una forta orientació investigadora. «De l'examen de les notes de tall de les diferents titulacions oferides per les universitats públiques espanyoles es dedueix que els estudiants amb millor rendiment acadèmic estan optant per les universitats amb una major reputació investigadora» assenyala la investigadora. «Aquesta evidència suggereix que l'esforç investigador de la universitat no dissuadeix als estudiants; al contrari, els alumnes amb els millors expedients mostren una clara preferència per les universitats intensives en investigació» afig. Com a conclusió Muiño destaca que en termes de política universitària l'evidència suggereix que la inversió en investigació millora la reputació de la universitat i la fa més atractiva per als estudiants.

Flora Muiño és professora Titular d'Universitat de l'àrea d'Economia Financera i Comptabilitat en la Universidade dóna Coruña. La seua investigació se centra en la divulgació d'informació per part de les empreses i en la utilitat de la informació financera. Els seus treballs s'han publicat en revistes nacionals i internacionals tals com Journal of Business Finance and Accounting, Accounting and Business Research, Revista Española de Financiación y Contabilidad o The International Journal of Accounting. En l'actualitat és editora associada de la Revista Española de Financiación y Contabilidad.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana