Castelló: L'UJI posiciona tres investigadors entre els més citats del món


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/191102_117428/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 30-11-2019
L'UJI posiciona tres investigadors entre els més citats del món

La Universitat Jaume I de Castelló s'ha posicionat en el llistat d'investigadors altament citats mundialment amb tres destacats professors (Iván Mora-Seró, Juan Bisquert i Víctor Flors), segons la darrera edició del rànquing Highly Cited Researchers, elaborat anualment per la companyia nord-americana Clarivate Analytics. Els professors Juan Bisquert i Iván Mora-Seró pertanyen a l'Institut de Materials Avançats (INAM), mentre que Víctor Flors és personal docent i investigador del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. Els tres se situen entre els científics més destacats en l'edició de 2019 després d'haver publicat els articles més citats en els últims deu anys.
Del total d'investigadors i investigadores inclosos a la llista, 17 estan a les universitats públiques valencianes: tres a la Jaume I, quatre a la Universitat de València, sis a la Universitat Politècnica de València, tres a la Universitat Miguel Hernández d'Elx i un a la Universitat d'Alacant.
Els investigadors de l'UJI pertanyen als camps de la Química (Bisquert i Mora-Seró) i la ciència de plantes i animals (Flors). Cal destacar que els dos primers formen part de l'Institut de Materials Avançats (INAM), situant aquesta estructura investigadora en un alt nivell de reconeixement internacional.
El professor Juan Bisquert és catedràtic de Física Aplicada i director de l'Institut de Materials Avançats. Ha publicat més de tres-cents articles en revistes de recerca i una sèrie de llibres de referència, Physics of Solar Cells i Nanostructured Energy Devices. És editor sènior de la revista Journal of Physical Chemistry Letters i membre del consell editorial de Energy & Environmental Science. Compta amb 35.000 citacions i un índex h 95. Realitza recerca experimental i teòrica sobre els materials i dispositius per a la producció i l'emmagatzematge de les energies netes. Els seus principals temes d'interès són els materials i processos en les cèl·lules solars de perovskita i la producció de combustible solar.
Per la seua banda, Iván Mora-Seró és investigador del Departament de Física i director del Grup de Semiconductors Avançats en l'Institut de Materials Avançats. Va obtenir el Premi Idea en l'edició de 2011 en la categoria de ciències físic-químiques i ha publicat ha publicat més de 180 articles i el seu índex h és de 61. L'any 2016 va estat becat per l'Institut Weizmann de Ciències d'Israel. Les seues recerques se centren en els nous conceptes per a la conversió fotovoltaica i l'emissió de llum (LED i amplificadors de llum) sobre la base dels dispositius de nano escala i materials semiconductors (punts quàntics i perovskites d'halur de plom). Recentment ha aconseguit un projecte del European Research Council (ERC), considerats els projectes més prestigiosos a nivell europeu, denominat «No Limit».
Víctor Flors dirigeix el grup de recerca Metabolic Integration and Cell Signaling. Compta amb 4.139 citacions, més de setanta publicacions i un índex h de 30. És revisor de publicacions científiques com Nature Chemical Biology, Plant Physiology o New Phytologist, entre uns altres, i coodinador del Grup de Resistència Induïda de la International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC). Les seues principals línies de recerca se centren en el sistema immune de plantes i interacció amb l'entorn i en els mecanismes de condicionament del sistema immune vegetal coneguts com defense priming..
Highly Cited Researchers identifica al personal científic influent que ha obtingut reconeixement constant mitjançant un alt nombre de cites. Tria els articles publicats en revistes científiques indexades en el Web of Science Core Collection durant els anys compresos entre 2008 i 2018 i només té en compte els Highly Cited Papers, aquells articles d'impact6e excepcional que es classifiquen en el top 1% de les cites per camp científic i any indexades en el Web of Science. En aquesta edició, aproximadament, hi ha 6.000 investigadors i investigadores, dels quals 3.725 ho són de camps específics i uns 2.500 en ciència multidisciplinar.


Més informació: https://hcr.clarivate.com/



Fitxes investigadors:
Bisquert: http://www.researcherid.com/rid/O-2543-2013
Mora-Seró: http://www.researcherid.com/rid/E-4781-2014
Flors: http://www.researcherid.com/rid/H-4903-2015
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana