Castelló: Edo posa en valor el compromís de Puig amb el repte demogràfic


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-01-2020
 

La senadora afirma que el partit socialista "és el partit que més ha dinamitzat el territori de l'interior"
Castelló. 17/1/2020.- La senadora socialista Ana Edo ha valorat la posada en marxa per part de la Generalitat Valenciana dels crèdits sense interessos per a empreses que operen a l'interior ja que "són l'evidència que l'impuls de l'Agenda Valenciana Antidespoblament promés pel president Ximo Puig és una realitat i segueix avant a la província de Castelló".
En aquest sentit, "la falta d'oportunitats és una de les principals causes per les quals els veïns i veïnes de xicotets pobles es veuen obligats a anar-se a viure a un altre municipi, per això, l'incentiu fiscal proposat per Avant suposa revertir esta situació"."El Consell ha iniciat el camí cap a la creació d'oportunitats en el món rural i l'està fent amb responsabilitat, sense demagògies, sabent que la realitat dels municipis que perden població no es pot canviar d'un dia per a l'altre, sinó que s'ha de fer a través de polítiques transversals", ha dit Edo.
A més, Edo ha ressaltat que "el partit socialista és el partit que més ha dinamitzat el territori de l'interior i que ha estat sempre present treballant des de els municipis que pateixen l'escassetat de gent, serveis, comunicacions i inversions". "Tenim l'eina, l'Agència Valenciana Antidespoblament, per a continuar treballant per a reduir la desigualtat i garantir que la ciutadania tinga els mateixos drets sense importar el lloc en el qual decideixen quedar-se a viure", ha afegit.
Finalment, la senadora socialista ha assenyalat que "la coordinació d'estes mesures amb les futures que prenga el Ministeri del Repte demogràfic han d'aportar solucions immediates, i que es consoliden a mitjà i llarg termini. Unes polítiques que ajuden a fer de viure en el món rural una opció i una oportunitat".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana