Comunitat Valenciana: AVA-ASAJA denuncia a ALDI per venda a pèrdues en taronges


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226840_143762/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 30-04-2024
AVA-ASAJA denuncia a ALDI per venda a pèrdues en taronges

L'Associació Valenciana de Agricultors (AVA-ASAJA) ha interposat una denúncia davant l'Agència d'Informació i Control Alimentari (AICA) contra la cadena de distribució ALDI per presumpta venda a pèrdues en la comercialització de taronges.

La denúncia es basa en que ALDI ha rebaixat el preu de la taronja espanyola a 0,89 EUR/kg, la qual cosa no arriba a cobrir els costos de producció des de l'arbre fins a la botiga.

Segons l'entitat, aquesta rebaixa agressiva pot estar provocant pèrdues en algun eslabó de la cadena de valor, sent el productor el més perjudicat.

AVA-ASAJA també destaca que ALDI promociona productes amb origen nacional però en realitat són importats, com el cas de les cebes provinents de Perú, tot i trobar-se en plena campanya valenciana d'aquest producte.

L'associació sol·licita a les autoritats una campanya d'inspeccions per detectar possibles pràctiques anticompetitives i abusos comercials que perjudiquen als productors.

La AICA encara no ha comunicat cap sanció per aquestes pràctiques, per la qual cosa s'espera una resposta pronta a les denúncies realitzades per AVA-ASAJA.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana