Comunitat Valenciana: AVA-ASAJA denuncia la denegació d'un herbicida a Espanya autoritzat a Itàlia i Portugal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227209_144024/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 08-05-2024
AVA-ASAJA denuncia la denegació d'un herbicida a Espanya autoritzat a Itàlia i Portugal

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) arremete contra el Govern espanyol per denegar l'autorització excepcional de la matèria activa profoxydim, que s'emplea com herbicida en el conreu de l'arròs contra les males herbes Echinochloa i Leptochloa, malgrat que aquesta mateixa substància sí ha sigut autoritzada aquesta campanya pels governs d'Itàlia i de Portugal.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, considera "inaudit que el nostre Govern, amb la ministra d'Intransigència Ecològica Teresa Ribera com a enemiga número u del camp espanyol i amb el ministre d'Agricultura Luis Planas com a vulgar còmplice dels seus atropells, segueix empesant en legislar per ideologia pseudoecologista.

El responsable de la sectorial de l'arròs, José Pascual Fortea, afirma que "les males herbes s'han convertit en un problema extraordinari per als arrossers a mesura que els nostres polítics han anat prohibint l'ús de cada vegada més matèries fitosanitàries.

A aquest respecte, el Govern francés acaba d'anunciar que deixarà d'afegir prohibicions de matèries fitosanitàries a les que imposa la UE. A més, França no aplicarà noves prohibicions llevat que s'ofereixi una alternativa als agricultors, és a dir, un producte o una pràctica que siga equivalent en termes d'eficàcia que el tractament que hagi de ser suprimit.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana