Diputación CS: Trenco: L'aeroport hauria de ser el motor del turisme estranger, però les campanyes promocionals no estan donant el resultat esperat


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 28-12-2017
 

La posada en funcionament de l'aeroport de Castelló no ha significat un augment del nombre de turistes estrangers que visiten la província, que segueix estant molt lluny de les previsions. Així ho ha valorat el Grup Compromís de la Diputació, que reclama major implicació del Patronat Provincial de Turisme. Segons les últimes dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística, Castelló ha rebut de gener a novembre d'aquest any 1.157.621 viatgers, dels quals només 188.708 eren viatgers internacionals. Això suposa un 16 per cent del total. En 2016 la xifra va ser de 173.032.
"L'aeroport hauria de ser el motor del turisme estranger, però les campanyes promocionals no estan donant el resultat esperat", assenyala el portaveu del Grup Compromís a la Diputació, Xavier Trenco. Per aquest motiu, Compromís demana en una moció que el Patronat Provincial de Turisme elabori un nou pla d'acció perquè es complisquen les expectatives previstes d'increment del turisme estranger. El pla estratègic de turisme 2017-2020 actualment en vigor assenyala l'aeroport com a porta d'accés del turisme estranger i detalla una sèrie de mesures per a potenciar-lo, com la captació de companyies aèries, la visualització de la destinació Castelló i la creació de productes compartits.
En canvi, les iniciatives empreses, entre les quals destaquen la presència del Patronat en 17 fires internacionals i una campanya específica al Regne Unit, no estan donant els fruits desitjats. Xavier Trenco destaca que "la plataforma provincial d'empresaris turístics Club Introducing Castelló apunta que les dades oficials ratifiquen el desconeixement que hi ha de la província com a destinació turística fora de les nostres fronteres". Alhora, la mateixa gestora de les instal·lacions aeroportuàries de Vilanova-Benlloch "estudia la possible pèrdua de contractes hotelers amb touroperadors per la falta de competitivitat".