Diputación CS: Compromís demana en el ple de la Diputació un nou pla per atendre turistes estrangers


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 23-01-2018
 

El Grup Compromís ha demanat a la Diputació que reforce un nou pla d'acció perquè s'increment l'arribada de turistes estrangers, especialment, a través de l'aeroport de Vilanova. Segons el portaveu del Grup, Xavier Trenco, les empreses que es dediquen al sector apunten que les dades oficials ratifiquen el desconeixement que hi ha de la província com a destinació turística fora de les nostres fronteres. «No es tracta de buscar qui és el culpable d'aquesta situació, sinó d'obrir un diàleg amb totes les parts implicades perquè la província siga una veritable destinació turística i contribuir amb això a acabar amb la estacionalització», ha manifestat Trenco. El diputat també ha insistit en recordar que Compromís ha sigut l'únic partit amb representació a la Diputació que ha proposat diverses iniciatives per tal que el Patronat de Turisme incorpore una sèrie de mesures per a potenciar l'arribada de turistes estrangers «i que no es queden només a les platges sinó que visiten l'ampla riquesa natural i patrimonial que tenim en els pobles de l'interior».

D'un altra banda, el portaveu adjunt de Compromís, Pau Ferrando, ha sigut l'encarregat de rebatre la moció de Ciudadanos, a la qual ha donat suport el PP, al voltant d'un suposat adoctrinament dels mestres i professors cap als alumnes de les escoles públiques valencianes. Segons Ferrando, «amb l'excusa d'un mapa lingüístic que fa molts anys que està penjat a un institut de Benicàssim es vol atacar a tot un col·lectiu: el dels professionals que atenen els nostres fills». Ferrando ha lamentat la persecució que, al seu parer, estan patint els professionals de l'educació pública per part dels partits de dreta. Tots dos portaveus han destacat la tasca que s'està fent des de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà, que s'ha vist obligada a fer front en dos anys a 20 anys d'empastres del Partit Popular, malifetes que s'han traduït en els sobrecostos de l'empresa Ciegsa, entre d'altres.

Compromís també ha donat suport a la moció de Castelló en moviment en la qual es demanava una auditoria dels contractes de la Diputació amb les empreses de la trama Gürtel. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana