Diputación CS: Compromís denuncia el desviament de prop del 38% del presuupost del programa de l'empreniment rural a altres partides


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 13-08-2018
 

Compromís ha criticat l’aprovació d’una modificació de crèdit que transfereix 37.800 € del Programa de Foment de l’Empreniment Rural a altres partides. Cal recordar que este programa tenia una dotació de 100.000 € per al 2018 «La Diputació demostra amb aquesta actuació que no creu realment en el desenvolupament de les poblacions rurals i que el Pla d’Acció #Repoblem és simplement un conjunt de subvencions», ha explicat el portaveu de Compromís a la institució provincial, Xavier Trenco.

El diputat de Compromís ha recordat que «dins del Pla d’Acció #Repoblem està contemplat el suport a la formació, el foment de l’ocupació, l’empreniment, i la igualtat d’oportunitats a l’interior a través a través dels centres CEDES. Amb esta disminució del del 38% del pressupost del programa, eixe suport queda sensiblement reduït».

Trenco ha insistit que, la Diputació ha de promoure de forma efectiva el desenvolupament interior, i no fer únicament polítiques assistencials basades exclusivament en subvencions. «A més de l’import desviat, ens interessa saber quants diners i en quines actuacions s’han gastat a dia de hui el pressupost executat del Programa de Foment de l’Empreniment Rural». És per això que el Grup Compromís ha demanat un informe amb la relació d’accions que s’han dut a terme dins d’este programa, així com el cost econòmic de cadascuna.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana