Diputación CS: Compromís visita diversos municipis del Maestrat afectats per la gota freda


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 21-10-2018
 

Compromís demana a Javier Moliner que l'anunci d'ajudes per la gota freda que va realitzar ahir, incloga també el suport tècnic de la institució en l'avaluació dels danys . Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació, Xavier Trenco després de visitar al costat del també Diputat Provincial, Pau Ferrando, diversos municipis del Maestrat. D'aquesta forma se cerca que els municipis puguen agilitar al màxim la sol·licitud d'ajudes tant en la Diputació com en altres administracions. Segons Trenco «La Diputació ha de donar suport tècnic als municipis mes xicotets per a poder avaluar els danys produïts per les pluges ja que aquests no disposen de personal ni mitjans per a poder realitzar aqueixa avaluació».

Els Coves, primer dels municipis visitat per Compromís, va romandre durant bona part del matí sense connexió telefònica ni per internet. L'alcaldessa dels Coves, Mònica Ens, va comunicar a Compromís que a més el municipi tènia problemes amb el subministrament de l'aigua i alguna canalització. Afortundament, les Jornades Culturals de la Plana de l'Arc van poder celebrar-se amb normalitat. «Hem oferit a l'alcaldessa la nostra col·laboració des de la diputació, en el que puguen necessitar», va manifestar el portaveu de Compromís.

En els municipis de Vinaròs i Benicarló, els diputats de Compromís van poder comprovar, juntament amb regidors d'aquestes poblacions, alguns dels danys produïts per l'aigua. Carreteres que continuaven tallades, rambles on l'aigua àdhuc baixava amb força i la neteja amb maquinària pesada d'alguns camins. «Queda treball per a diversos dies, però afortunadament no hi ha hagut que lamentar danys personals.", va manifestar el regidor de Medi ambient a Vinaròs, Jordi Moliner. Per a Joan Manuel Ferrer, Secretari Comarcal del Bloc, «és important que els edificis i instal·lacions mes importants disposen de generadors i bombes de buidatge». En aquest sentit els diputats de Compromís es van comprometre a sol·licitar en la Diputació la revisió dels plans d'emergència i la disponibilitat d'aquests mitjans en les instal·lacions que són propietat de la institució provincial.

Posteriorment, els diputats de Compromís i regidors de Benicarló, Vinaròs, Alcalà de Xivert i Càlig, van realiztar una reunió de treball per a coordinar les peticions a traslladar a les diverses administracions. Per a Manel Salvador, regidor d'Alcalà de Xivert, «en situacions com aquesta és quan es constata la importància de no permetre noves edificacions en zones inundables». Per la seua banda Ximo Anglés, regidor de Compromís a Càlig, va manifestar la necessitat de ser especialment cuidados en la gestió dels abocadors, pel risc de filtracions al subsòl per les pluges.«És obligació de les contractes garantir el bon aïllament d'aquestes instal·lacions».

Per últim, els dos diputats es van traslladar a La Jana, per a visitar el terme juntament amb l'alcalde de la localitat, Domingo Tolós i Àlex Vilanova, portaveu Municipal. Segons Vilanova «l'urgent ara és realitzar reparar els danys els mes prompte possible. La Diputació ha d'implicar-se en la reparació dels danys i en l'avaluació de les perdudes econòmiques.»

El diputat de Compromís, Pau Ferrando també va recordar que «és obligació de la Confederació hidrogràfica del Xuquer mantenir en condicions les infraestrucures que són de la seua titularitat i així ho hem traslladat en diverses ocasions tant en el Congrés com en el Senat».

Finalment, el portaveu de Compromís, va manifestar la necessitat de coordinació de les diverses administracions i la comunicació entre les diverses forces polítiques. «Sol·licitarem en el pròxim ple de la Diputació a Javier Moliner la creació d'una taula amb la resta de grups polítics, per a poder traslladar-li nostres suggeriments i estar informats de les accions que va a realitzar la institució»

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana