Diputación CS: L'exposició La Llum de la Memòria aconsegueix el rècord de 35.579 visitants i s'aferma com a gran reclam turístic aquest pont


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 06-12-2018
 

L'exposició de la Diputació La Llum de la Memòria ha aconseguit la
xifra rècord de 35.579 visitants i s'aferma amb això com un gran reclam
turístic aquest pont de la Constitució i la Immaculada. I és que la iniciativa del Govern Provincial per exposar importants obres d'art sacre de la província restaurades duplica ja les visites de les edicions anteriors i es constata amb això el seu important potencial de dinamització del turisme de l'interior de Castelló.
Aquesta exposició que es troba activa fins el mes vinent de gener en quatre
seus de Xèrica i Caudiel va sumar al novembre 14.582 visitants, i deixa molt arrere les ja llavors positives xifres aconseguides en 2017-2018 en l'anterior edició de la Llum de la Memòria, amb 15.000 visites.
El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, s'ha mostrat molt satisfet per el “excel·lent comportament que està tenint l'exposició. Des del Govern Provincial posem tots els recursos a la disposició dels pobles perquè tota la zona de l'entorn de Caudiel i Xèrica es beneficie al màxim del flux de visitants que genera aquesta gran exposició. És per això que difonem l'exposició en mitjans de comunicació, suports digitals i diferents materials de promoció turística amb tal de motivar al màxim la seua visita i que això revertisca en el màxim benefici per als nostres pobles. Donem un argument més al qual ens visita aquests dies
al fet que conega aquesta gran cita amb el patrimoni de Castelló, també els propis
castellonencs”.
Amb aqueix treball de promoció, el Govern Provincial està ajudant a consolidar aquesta exposició com una de les propostes triades per centenars de visitants per a gaudir d'aquests dies festius coneixent més del ric patrimoni de l'interior de la província de Castelló.

Èxit d'acolliment del programa d'excursions de la Diputació

El programa d'excursions de la Diputació a 'La Llum de la Memòria', ha tingut
a més una molt bon acolliment entre associacions de majors, mestresses de casa,
estudiants i altres col·lectius de la província. De fet, aquesta iniciativa provincial per a dinamitzar l'activitat turística de l'interior, ja porta quasi dos mesos realitzant-se amb més de 4.000 visites confirmades.
“ És una línia d'actuació més de les que estem realitzant des del Govern
Provincial per a ajudar a dinamitzar l'activitat de Caudiel i Xèrica com a seus d'aquesta gran exposició d'obres d'art sacre restaurades”, ha indicat el
vicepresident.
Cal recordar que el Govern Provincial manté en aquesta exposició la més
ambiciosa de les tres edicions d'aquesta aposta per consolidar el patrimoni sacre com un actiu perquè els municipis continuen generant noves oportunitats turístiques i de desenvolupament. Un total de 53 obres d'art exposades en quatre seus espectaculars, dues en cada municipi, estan sent des d'el mes d'agost passat i fins al pròxim de gener el punt de partida a una fita del turisme cultural en l'Alt Palància.

Recuperació del patrimoni per a generar noves oportunitats

I és que cal tindre en compte que la *Llum de la *Memòria es presenta com l'aposta
més ambiciosa de la Diputació de Castelló en el seu eix estratègic d'actuació
entorn de la posada en valor, recuperació i divulgació del patrimoni històric i artístic com a actiu al servei dels municipis de cara a dinamitzar-los turísticament i ajudar-los a generar noves oportunitats de desenvolupament futur.

A més, tal com ha recordat el vicepresident, “la continuada actuació
restauradora de la Diputació comporta de forma intrínseca un alt contingut d'orgull
de pertinença al territori, perquè la recuperació i manteniment d'aquestes obres i d'aquests edificis incideix directament en el manteniment i recuperació de la història dels pobles, en el coneixement de la seua trajectòria històrica i, per tant, en l'arrelament de les seues gents al seu territori. Estem molt orgullosos del nostre patrimoni i fem d'ell un actiu de futur”.

La Diputació ha creat la web www.llumdelamemoria.dipcas.es en la qual es pot
consultar tota la informació de l'exposició.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana