Diputación CS: Quatre mil estudiants coneixen el patrimoni cultural de la província de la mà de la Diputació


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/12/179820_107815/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 08-12-2018
Quatre mil estudiants coneixen el patrimoni cultural de la província de la mà de la Diputació

Més de quatre mil estudiants de Castelló ha conegut el patrimoni cultural de la província dins de la campanya institucional de la Diputació de Castelló 'Castelló Mar i *Muntanya'. En la seua tercera edició han sigut un total de 61 instituts els que han participat en aquest programa que ha permés realitzar 45 excursions a l'interior i 16 a la costa castellonenca, amb l'esport com a fil conductor d'aquesta posada en valor.

El diputat d'Esports, Luis Martínez, ha posat en valor “l'excel·lent acolliment que està tenint entre la comunitat educativa aquesta iniciativa provincial ideada per a fer de l'entorn natural i paisatgístic de Castelló un entorn formatiu i esportiu envejable. El binomi costa-interior fa de la nostra terra un lloc únic que hem d'enaltir tots i el primer pas per a fer-ho és conéixer-lo”.


En aquest sentit, Martínez ha destacat que “els innombrables recursos naturals que construeixen el nostre patrimoni natural s'ha convertit en els vertaders protagonistes d'aquesta campanya provincial”. No en va, han sigut 3.400 els estudiants de secundària de fins a 45 instituts de Castelló els que han pogut “viure una experiència única envoltats de naturalesa i de l'essència que converteix el nostre interior en un territori replet d'oportunitats i del qual sentir-nos molt orgullosos”.

Els pobles pels quals transcorren les rutes de l'apartat de '*Muntanya' són: *Vistabella, Benafigos, Culla, Catí, Morella, Xodos, Alcalà de Xivert (*Alcossebre), Santa Magdalena de Polpís, Vilafermosa, Castell de Cabres, Herbers, Ahín, *Alcudia de Veig, Suera, Montant, Montanejos, Eslida, *Chóvar, Alfondeguilla, Eslida, *Fredes, Espadella, Benicàssim.

Quant a les excursions organitzades des de la Diputació per a acostar la costa castellonenca als estudiants de l'interior de la província, en tot just tres mesos lectius -juny, setembre i octubre- han sigut un total de 700 els estudiants que s'han tirat al Mediterrani per a descobrir que “Castelló és una terra en la qual la muntanya es funde en pocs quilòmetres amb el mar per a brindar-nos una infinitat d'oportunitats”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana