Diputación CS: La Diputació comença a Càlig i Santa Magdalena els treballs per a reparar les afeccions de les pluges torrencials


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187961_114739/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187961_114739/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 21-08-2019
La Diputació comença a Càlig i Santa Magdalena els treballs per a reparar les afeccions de les pluges torrencials

La Diputació de Castelló ha iniciat aquest matí a les localitats de Càlig i de Santa de Magdalena de Polpís les actuacions «d’urgència» per a reparar els desperfectes ocasionats ahir dimarts per les fortes precipitacions
que van assotar el nord provincial. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, s’ha
desplaçat a la zona afectada per a valorar els danys i per a comprovar ‘in situ’
aquests treballs que consistiran en l’adequació dels camins rurals danyats i fets intransitables per la pluja, que ha deixat entre 40 i 60 litres per metre quadrat en qüestió d’hores.

«Només conéixer les conseqüències dels aiguats ens vam posar en contacte amb tots els ajuntament afectats per a saber la situació de primera mà i vam activar l’ordre de mobilitzar tots els mitjans tècnics i humans del Consorci Provincial de Bombers perquè aquesta setmana es restablisca a la zona la total normalitat», ha explicat Ibáñez.

Així doncs, tal i com ha detallat el diputat, el dispositiu d’ajuda s’allargarà a cada localitat entre dos i tres dies, proveït de professionals del Cos de Bombers i de maquinària per a la retirada d’obstacles tant dels vials rurals com de les séquies, com poden ser roques, residus, herbes i canyissos.
Segons les últimes dades, a Santa Magdalena hi ha 30 quilòmetres de vials afectats per la forta descàrrega d’aigua, mentre que a Càlig se n’han comptabilitzat 20. A Benicarló, Peníscola i Cervera del Maestrat, les altres tres localitats més afectades, els tècnics continuen fent la valoració de les afeccions. Una vegada determinats la Diputació començarà de forma «immediata» els treballs.

175 EFECTIUS DAVANT L’ALERTA DE PLUGES

«Durant tot el dia de hui estarem atents a les previsions meteorològiques per a
actuar en cas que fóra necessari», ha dit, tot recordant que la Generalitat ha
activat per a hui dimecres l’alerta groga per risc de pluges al litoral castellonenc i l’avís taronja per tempestes a l’interior provincial. En aquest sentit, la Diputació té a la seua disposició i coordinarà un cos de 175 efectius diaris per a combatre qualsevol tipus incidència.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios