Diputación CS: Cs demana al bipartit de la Diputació estudiar les seues mesures destinades a la Repoblació de la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/191057_117386/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 29-11-2019
Cs demana al bipartit de la Diputació estudiar les seues mesures destinades a la Repoblació de la província

• Fernández crida a l'equip de Govern a "garantir el recolzament necessari als municipis xicotets no sols en recursos econòmics sinó també en humans"


La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació Provincial de Castelló, Cristina Fernández, ha demanat al bipartit "estudiar les mesures proposades per Cs en el ple de pressupostos destinades a la Repoblació de la província". "Segons dades de l'INE, a Castelló hi ha 14 municipis on no ha nascut un sol xiquet en 5 anys, cosa que deixa a les clares la necessitat d'incentivar la natalitat i el rejoveniment de la població", ha destacat Fernández, per això "des de Cs hem proposat dos plans lligats entre si per a menors de 30 anys". Així, la diputada ha explicat que "en primer lloc, plantegem un pla d'ajudes per al lloguer i despeses durant un període, per exemple de 3 anys, i en el cas que aquest període s'ampliara fins als 5, s'atorgarien també ajudes per a l'emprenedoria".




En opinió de la diputada, "la clau està a crear oportunitats i riquesa en aquests pobles". "Sense treball o sense un treball digne, els joves no s'emancipen ni molt menys formen una família. És el llucet que es mossega la cua", ha assegurat la portaveu. "Cal treballar des de la unió i la coordinació per a recuperar la vida i que els 135 municipis de Castelló tinguen les mateixes oportunitats", ha postil·lat Fernández.




Així mateix, la portaveu ha insistit que "el nou model de l'equip de Govern per a donar suport als municipis més xicotets corre el risc de col·lapsar-los sinó se'ls ajuda en la gestió diària". "Majors recursos econòmics no vol dir major eficiència i des de Cs li demanem al bipartit que, en aquest sentit, garantisquen tot el suport necessari a aquests consistoris de manera que no es convertisca en un Edificant II i acaben saturats", ha resolt Fernández.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana