Diputación CS: Compromís denuncia que el Consell deixa fora de les ajudes als polígons als municipis en risc de despoblació


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 30-04-2024
 

L'anunci d'ajudes per a la modernització i millora de polígons del Consell deixa fora els polígons dels municipis i municipis en risc de despoblació, com és el cas de Vilafranca, a les comarques de Castelló. La diputada autonòmica, Mònica Àlvaro, i la diputada provincial, Maria Fajardo, han lamentat que 'al retall de més del 50% d'ajudes de l'IVACE per als municipis que més ho necessiten, ara amb les ajudes destinades a les EGM, es tornen a oblidar de tots aquests municipis, entre els quals es troba el cas de Marie Claire'.

Les ajudes que el Consell diu que ha augmentat es refereixen a municipis amb polígons i àrees industrials que tinguin constituïda mitjançant acord plenari una Entitat de Gestió i Modernització. 'Només quinze municipis valencians disposen d'àrea industrial amb una EGM registrada, i que poden sol·licitar les noves ajudes. La resta de municipis no comptarà amb cap altra ajuda', ha assegurat la diputada.

Compromís ha recordat que en les ajudes de l'IVACE per millorar i modernitzar les àrees industrials dels municipis valencians, la consellera Nuria Montes 'va retallar un 25% les ajudes respecte a l'última convocatòria del govern del Botànic, i ara, amb les ajudes destinades a EGM, s'oblida d'aquests municipis que no podran fer front a les reformes de les seues àrees industrials'.

Concretament, les ajudes als municipis en risc de despoblació van baixar a la meitat, passant de dos milions a un. En 2023, vuit municipis en risc de despoblament van rebre ajudes: Beniarés, Montán, Villahermosa del Río, Llucena del Cid, Figueroles, Morella, Villar del Arquebisbe i Vilafranca, 'aquesta última es troba en l'actualitat en negociacions amb la marxa de Marie Claire'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana