Els Ports: Morella, a 100 dies de l’Anunci


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/5/157612_90511/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 18-05-2017
Morella, a 100 dies de l’Anunci

Morella, tal com marca el compte enrere de l’edifici consistorial, està a 100 dies de l’Anunci. El 27 d’agost del 2017 es celebra aquesta Festa d’Interès Turístic Nacional i Morella intensifica els preparatius per a que tots puguin gaudir del confeti en aquest dia tant especial. Així, a 100 dies de la data hi ha diverses accions preparades per a donar a conèixer l’Anunci. També s’està preparant el Llibre de Festes que inclourà informació de les carrosses, participants i programació de la data protagonista a Morella aquest 2017. A més, s’han donat a conèixer iniciatives solidàries amb motiu de l’Anunci.
La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha comentat que “hi ha 40 carrosses apuntades que tenen al voltant de 1.500 participants. Així, s’esperen més de 50 tones de confeti”. L’edil també ha dit que “estem intensificant els preparatius per a que les infraestructures i seguretat estiguen llestes per a la festa”. A més, el Llibre de Festes especial d’aquest any d’Anunci ja està en marxa i “prompte ens posarem en contacte amb les carrosses per a fer les fotos i que ens donen la informació definitiva de cadascuna” ha afegit Rocío.
L’ajuntament, consultant, entre d’altres, a les diferents carrosses, ha decidit que les carrosses es pujaran el dissabte, com els anys anteriors. Així, aquestes entraran a Morella en ordre invers al que eixiran a la desfilada de l’Anunci. També s’ha enviat un correu electrònic a totes les carrosses per a informar que el Llibre de Festes esta en marxa i es necessari establir una agenda per a fotografiar-les a totes amb els seus participants. Aquest correu ha servit, també, per agrair la col•laboració i participació de totes a les activitats prèvies a l’Anunci.
Aprofitant l’assemblea internacional de los Pueblos Más Bonitos del Mundo, que tindrà lloc a Albarracín i Morella al juny, les delegacions visitaran diversos tallers d’elaboració de les carrosses i podran conèixer l’impresionant treball que estan realitzant els veïns i veïnes de la ciutat i que continuarà l’any que ve per a les festes del Sexenni. A més, com Morella pertany a l’Assemblea dels Tres Reis, hi ha programades dues presentacions específiques de l’Anuncia a Alcañis i Tortosa.
Cal recordar que la ocupació hotelera per a aquesta festa està sent molt elevada tant a Morella com pobles de la comarca dels Ports i de comarques veïnes. Així, l’Anunci espera congregar a molts de visitants a Morella.
Finalment, cal recordar que si alguna carrossa més es vol apuntar per a participar ho ha de comunicar al més prompte possible. D’aquesta manera, encara està a temps de participar de totes les activitats previstes abans de la data oficial de l’Anunci.

Anunci Solidari
També destaca la iniciativa solidaria que s’activarà durant les properes setmanes. Així, polseres commemoratives de l’anunci i cartells en gran format eixiran a la venda i tots els fons que recapten es destinaran al Consell de la Solidaritat.