Alt Maestrat: Albocàsser viu amb intensitat la Fira de l'Ametlla


 
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 13-10-2018
 

Durant dos dies Albocàsser es submergeix en l'ametlla. Un cop finalitzada la collita del fruit sec la localitat, Portal de l'Alt Maestrat, ofereix als veïns i visitants la possibilitat de conèixer tots els secrets del fruit sec.
Aquest matí s'ha inaugurat l'esdeveniment que explica una exposició de varietats d'ametlles i fotos de Ramon Segarra Montañés. A l'entorn del "barranc" es poden trobar les diferents parades dedicades a productes relacionats amb l'ametlla. Aquesta tarda s'ha celebrat el taller de "coques celestials" i carquinyolis organitzat per l'associació de jubilats i pensionistes Joan de Brusca. Al Pla de la Font se celebrarà una trobada de puntaires durant tota la tarda. A més Fademur organitza una xerrada sobre la dona en el món rural. Al recinte firal la nonagenària Nieves Gralla mostrarà als presents com elaborar ametlles garapinyades. La tarda conclourà amb el teatre "Una sogra de Castanyola" a càrrec de la companyia "l'Enfilat".
Demà diumenge després de l'obertura del recinte firal tindrà lloc l'actuació de Trobadorets i el concurs de pujar sacs d'ametlla a la "falsa". També es lliuraran els premis del tercer concurs de Selfies de la Fira de l'Ametlla. No faltarà un tast de vins del Barranc dels Cirers i una demostració de com elaborar gelats d'ametlla.
A la fira hi col·laboren les puntaires, els joves, l'associació de jubilats i pensionistes, l'Ampa, l'Assegador i el club de muntanya Desnivell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana