Els Ports: Morella inaugura l’exposició de fotos del 54 Sexenni


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/12/179808_107783/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 06-12-2018
Morella inaugura l’exposició de fotos del 54 Sexenni

Morella ha inaugurat aquest matí l’exposició amb les imatges del concurs de fotografia #ElMeuSexenni. Aquesta compta amb una xicoteta mostra de fotos que representa la festa major de la ciutat, el 54 Sexenni, que va tindre lloc el passat mes d’agost. Així, l’acte d’inauguració ha servit per a entregar els premis del concurs que ha guanyat Eduardo Manero amb la seua foto La sonrisa de la reina. L’exposició mostra 60 fotos de les més de 400 que en van participar, encara que totes es poden veure en format digital projectades a les Sales Gòtiques de l’ajuntament.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “el concurs ha tingut una elevada participació amb més de 400 fotografies en les diferents modalitats i ací es mostren totes entre les que componen l’exposició i les que es projecten a la pantalla”. A més, l’edil ha agraït a “totes i tots els participants que han fet arribar les seues fotos” i ha explicat que “el 54 Sexenni ha estat marcat per Instagram i la resta de xarxes socials en les quals s’han compartit milers de fotos i vídeos sobre la nostra festa més volguda”. Finalment, ha aprofitat per a “animar a totes i tots a visitar aquesta exposició a les Sales Gòtiques de l’ajuntament i veure les imatges del Sexenni”.
Cal recordar que el 54 Sexenni estrenava les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. A més, aquesta festa és candidata a obtindre la Declaració de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.
Ajudes institucionals
El 54 Sexenni de Morella ha estat recolzat per diferents institucions. D’aquesta manera, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló van donar diferents ajudes i subvencions als gremis organitzadors i als veïns i veïnes que van treballar durant tot l’any per a decorar els carrers amb motiu d’aquesta festivitat. Així, Rhamsés també ha volgut “agrair aquestes institucions el seu compromís amb el Sexenni i impulsar aquesta festa tan important per als morellans i morellanes, així com el seu valor turístic i econòmic per a la ciutat”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana