Els Ports: El Corpus Christi i Sant Joan omplin d’activitats aquest cap de setmana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186321_113387/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186321_113387/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186321_113387/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186321_113387/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 19-06-2019
El Corpus Christi i Sant Joan omplin d’activitats aquest cap de setmana

Més de 150 elements bíblics il·lustraran la Processó General del 661 Corpus Christi de Morella el diumenge.

Xocolatada, jocs infantils, cercavila i ball popular destaquen en les festes del barri de Sant Joan.

Morella compta amb una intensa activitat per a aquest cap de setmana en el qual es mesclen el tradicional Corpus Christi amb les festes del barri de Sant Joan. D’aquesta manera, els actes tradicionals i festius característics d’ambdues festivitats, omplin l’agenda per a tots els públics. La Processó General del Corpus Christi, la Degolla, el ball popular i activitats tradicionals de Sant Joan són algunes de les principals activitats dels pròxims dies.
El Corpus engloba actes durant tot el cap de setmana amb cercaviles i processons. Així, la jornada del dissabte destaca per la representació de la Degolla i el diumenge amb la Processó General. La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha remarcat “la importància del Corpus de Morella per la seua antiguitat i elevada participació”. D’aquesta manera, l’edil ha explicat que “la Processó General és molt espectacular a causa de la quantitat d’imatges bíbliques que recorren Morella, la qual atrau curiosos i curioses que s’apropen a la ciutat a conéixer aquesta tradició de més prop”. Malú ha volgut “agrair el treball del Capítol, així com de totes les persones que col·laboren, les quals fan possibles tots els actes del cap de setmana”. A més, ha aprofitat per a “animar a tots i totes els qui vulguen participar en aquesta tradició que es remunta a l’any 1358”.
El Corpus Christi de Morella és un dels més antics del territori valencià i data de l’any 1358, sols tres anys posterior al de València. Aquest tipus de celebracions va nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. A més, cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.
Festes del barri de Sant Joan
D’altra banda, els veïns i veïnes del barri de Sant Joan preparen la seua tradicional festa que marca el solstici d’estiu. Així, aquesta compta amb diferents activitats programades durant tot el dia entre les quals destaca el ball popular amb la tradicional torrada de xoriços i cansalada.
La regidora de Festes, Rocío Querol, ha destacat que “la nit de Sant Joan a Morella és una festa tradicional que s’encarreguen d’organitzar els veïns i veïnes del barri”. L’edil ha explicat que “hi ha activitats programades per a tot el dia i per a tots els públics de manera que tots i totes puguem gaudir d’aquesta festa el dissabte”. Així, Rocío ha aprofitat per a “agrair l’esforç d’aquest barri per mantindre i organitzar les seues festes cada any que són una cita marcada al calendari morellà, la qual marca l’inici de l’estiu”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios