Els Ports: Morella presenta la restauraci de la Porta dels Apstols amb un vdeo mapping


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187815_114615/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187815_114615/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187815_114615/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187815_114615/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187815_114615/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 15-08-2019
Morella presenta la restauraci de la Porta dels Apstols amb un vdeo mapping

La restauraci de la Porta dels Apstols sha donat a conixer amb la projecci dun vdeo mapping. Les imatges combinades amb la msica han construt aquest artstic conjunt que aprofita les noves tecnologies per a veure duna manera nica aquest monument tan important del gtic valenci.
Aix, la faana de la Baslica Arxiprestal de Morella sha illuminat per a mostrar diferents imatges que interactuen amb els elements daquesta en un acte espectacular, la qual ha servit com a presentaci i posada de llarg de la restauraci que sha realitzat durant els ltims mesos.
En aquest acte han estat presents la Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, la subdirectora de lInstitut Valenci de Conservaci i Restauraci (IVCR+i), Gemma Contreras, lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, la resta de la corporaci, el Director Tcnic del projecte, Vicente Dualde, i lArxiprest de Morella, Jose Angel Pitarch.
Daquesta manera, Rhamss ha destacat que la restauraci de la Porta dels Apstols s una de les actuacions ms importants de recuperaci del patrimoni que shan realitzat a Morella en els ltims anys. Aix, ledil ha explicat que la Baslica Arxiprestal de Morella s un dels principals monuments de Morella i aquesta actuaci era molt necessria per a mostrar-la i posar en valor el patrimoni arquitectnic i artstic de la nostra ciutat. Rhamss ha recordat que cal cuidar i conservar el patrimoni que ens van deixar els nostres avantpassats, de manera que aquesta obra consolida lestructura de la porta i mostra les restes de la policromia original de la mateixa que han sobreviscut a centenars danys exposada a les condicions climatolgiques de Morella.
Aquesta actuaci ha suposat molt desfor i treball i ha comptat amb un pressupost de 661.500,27 euros per a reparar diferents aspectes de la porta. Aix, lobra es va separar en dues fases, la primera de les quals va tractar de netejar tota la faana i la segona va estar ms centrada en el treball amb els pigments de la policromia de la porta en general i especficament del timp. A ms, en lestudi previ es van utilitzar les tcniques ms avanades per a escanejar la faana sencera en tres dimensions, la qual cosa mostra la complexitat daquest projecte.
Cal recordar que el passat mes de maig lIVCR+i va rebre una menci especial dEuropa Nostra a la investigaci prvia a lobra. En aquesta han participat diferents entitats de reconegut prestigi en cadascuna de les seues rees dactuaci a Espanya, Romania i Itlia. Aquestes han sigut el consorci liderat per la Direcci General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana a travs de l'Institut Valenci de Conservaci, Restauraci i Investigaci (IVCR+i), compost per El National Institute for Research and Development in Optoelectronics (INOE 2000, Romania), lInstitut Andals del Patrimoni Histric (IAPH, Espanya), el Centre de Restauraci de Bns Mobles de Catalunya (CRBMC, Espanya), el Departament de Sistemes Fsics, Qumics i Naturals de la Universitat Pablo de Olavide (UPO, Espanya) i el Conservation Technologies Division of Elengroup (El.En. SpA, Itlia). Aquest ha donat lloc a un grup de treball ben equilibrat i interdisciplinari, en el qual cada instituci ha aportat el seu coneixement i experincia, sense la qual, no hagus estat possible el desenvolupament d'aquest projecte.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana