Els Ports: Morella celebra la 756ª edició de la Fira


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2012/9/71587_38202/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2012/9/71587_38202/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2012/9/71587_38202/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2012/9/71587_38202/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | Agricultura y Medio Ambiente | 09-09-2012
Morella celebra la 756ª edició de la Fira

La Fira de Morella ha començat este dissabte amb una gran participació. Durant este cap de setmana, el Passeig de l’Albereda es convertix en el punt neuràlgic de la ciutat, amb una gran presència d’expositors d’animals, productes i serveis de cada un dels sectors econòmics de la ciutat. En la jornada d'avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el director territorial de la Conselleria d’Agricultura, Vicent Navarro, el diputat de desenvolupament rural, Domingo Giner, i el president de l’Associació Firal, Joel Pascual, han inaugurat oficialment esta cita.

A més, en esta jornada també s’ha comptat amb la presència del secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, i d’altres representants de sindicats agraris. L’acte també ha comptat amb la novetat de la participació de la Dansa dels Llauradors del 53 Sexenni i de la Rondalla.

L’edil de desenvolupament rural de l'Ajuntament de Morella, Rafa Pallarés, destaca que “la Fira comença amb una gran suma d’esforços per a fer una gran edició, amb molts menys recursos”. D’esta manera, “el Passeig de l’Albereda es convertix en estos dies en un espai de convivència, que destaca pel bon ambient i la participació popular”, apunta Pallarés.

Este esdeveniment també reivindica les seues arrels històriques basades en el sector primari, que des de l’època medieval van ser un factor clau per al desenvolupament d’esta localitat. Segons el regidor, “la Fira és un esdeveniment important de l’any, en el que es reivindica la complicada situació actual de la ramaderia i l’agricultura, però en el que participen altres sectors i que servix com un gran aparador de tots els nostres productes i serveis”. Per això, indica que “la Fira és un moment important per a dinamitzar la ramaderia i el turisme”. A més, l’eil també subratllava “l’impuls que s’està donant a la indústria agroalimentària amb la creació de l’Escorxador i de la Sala d’Especejament, per a convertir estes instal·lacions en el verdader motor d’esta indústria”.

La Fira de Morella torna a promocionar i reivindicar els productes de Morella i la comarca dels Ports. Durant estos dos dies, hi hauran distintes degustacions de carn de la zona, sortejos de productes típics i menús especials en els restaurants de la localitat. Un conjunt que pretén mostrar als visitants la gran qualitat d’estos productes carnis.

Per a la jornada de demà, estan programats els carrusels infantils de cavalls i el concurs de gossos pastors. A més, després de la clausura, tindran lloc els sortejos de animals i productes dels Ports.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana