l'Alcalatén: Compromís retalla a més de la meitat el pressupost de festes per a Vistabella


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180924_108735/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcalatén | General | 14-01-2019
Compromís retalla a més de la meitat el pressupost de festes per a Vistabella

L'esquerra destina a penes 1.000 miserables euros per a uns festejos patronals d'agost que solen durar entre 7 i 9 dies

Compromís ha reduït enguany a més de la meitat el pressupost destinat a les festes patronals de Vistabella que se celebren a l'agost. Així, l'equip de govern de l'Ajuntament, d'esquerres i nacionalista català, destinarà tan sols 1.000 euros per als festejos en honor a Sant Joan i Sant Bertomeu, quan en l'exercici anterior es van pressupostar prop de 2.500 euros. Una escassa col?laboració i participació amb les festes de Vistabella que el PP qualifica de ?decebedor?. I més quan els festejos solen tindre una durada de una setmana i nou dies, la qual cosa fa ?encara més penosa? l'aportació de l'Ajuntament d'esquerres: 1.000 euros és una misèria.

?Compromís es posa en evidència, una vegada més, i retalla pressupost on més dol: en festes, sabent que és un dels reclams turístics per excel?lència que reuneix a més de 5.000 persones cada mes d'agost per aquest motiu, quan la població de Vistabella és de 342 habitants censats i amb residència habitual a penes arriba als 200 durant l'any?, va lamentar el portaveu del PP, Eduardo Rubert.

A més, la formació d'esquerres radical, en el seu afany per retallar, destinarà tres vegades menys diners al servei que presta Creu Roja en els esdeveniments taurins, passant de 1.500 euros en altres anys a tan sols 500 per a aquestes festes d'agost. ?Si ataquen a les festes i ataquen als bous, el poble es mor perquè només li faltava això a Vistabella, que va a menys des que governa el partit catalanista Compromís i que ha perdut, any rere any, la grandesa i l'alegria de les seues festes patronals?, afirma Rubert.

?Quan governava el PP en *Vistabella les festes eren grandioses, ara són penoses?

Cal recordar que a més d'aquestes retallades econòmiques en festes, Compromís de Vistabella s'ha acurat en els últims anys a aniquilar les presentacions de les festes (reduint l'acte en si mateix a la trista i obsoleta inauguració de la tasca), a eliminar la figura de la reina de les festes (un fet que ha derivat en uns festejos tristos i sense vida) i reduir, en gran mesura, els actes taurins, que cada vegada són menys i de pitjor qualitat (el que provoca que vinguen menys turistes i afeccionats). ?L'Ajuntament s'està desinteressant del tema festes, deixant-lo en mans ara de les penyes; una actitud que demostra la seua falta d'interés per a millorar un esdeveniment esperat pels vistabellanos durant tot l'any i que tan sols provoca desil?lusió i decepció?, sentència Rubert, qui assevera: ?Quan governava el PP a Vistabella les festes eren grandioses i ara amb Compromís són penoses?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana