l'Alcora: L'Ajuntament incrementa en 5.000 € l’aportació a Cáritas per a recolzar la 'necessària tasca social' que realitza


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2015/6/127812_69828/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | l'Alcora | Servicios Sociales | 28-06-2015
L'Ajuntament incrementa en 5.000 € l’aportació a Cáritas per a recolzar la 'necessària tasca social' que realitza

L'Ajuntament de L'Alcora ha signat un conveni de col•laboració amb Cáritas l'Alcora per a recolzar la "necessària labor social" que realitza. A través d'aquest conveni, ratificat per l'alcalde de l'Alcora, Víctor Garcia, i el president de Cáritas l'Alcora, Emilio Nebot, l'Ajuntament aporta a l'entitat una quantia de 18.000 €, la qual cosa suposa un increment de 5.000 € respecte al conveni de l'any anterior.

Garcia manifesta que "és necessari posar el focus en les persones, especialment, en les que pitjor ho estan passant”, i en aquest sentit destaca que “Cáritas està realitzant una gran tasca, atenent moltes persones en risc d'exclusió i ajudat a alleujar la situació econòmica de moltes famílies del municipi".

A més de la firma del nou conveni, la reunió també ha servit per a presentar per part de Cáritas l'Alcora la memòria de l'any 2014. De l'informe, es desprén que ha crescut el percentatge de famílies i persones de nacionalitat espanyola que són ateses. Concretament, s'han atés a 144 famílies, 81 de les quals són de nacionalitat espanyola.

Entre els serveis que Cáritas l'Alcora du a terme, es troba el d'acollida, entrega de lots d'aliments, distribució de roba, subministrament de mobles i útils diversos per a cases amb més necessitat, orientació i acompanyament, entre altres.

A més, cal destacar que també atenen a necessitats "urgentes i insalvables" de pagaments parcials de factures d'aigua, llum, lloguer, etc. quan hi ha perill imminent d'embargament, desnonament...

Altres de les dades que resumixen el volum i importància de l'ajuda que s'està dispensant a nivell alimentari és que, cada setmana, es repartixen en total 900 kg de menjar, 600 litres de llet, entre 70 i 80 lots d'aliments.