l'Alcora: Comencen les obres de millora a la biblioteca municipal de l'Alcora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/12/166858_97032/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 19-12-2017
Comencen les obres de millora a la biblioteca municipal de l'Alcora

L'Ajuntament de l'Alcora ha iniciat el projecte de millora de la biblioteca municipal, una iniciativa que permetrà incrementar i millorar les activitats que es realitzen en aquest espai.
Les obres consisteixen, principalment, en la reforma de la sala situada a la planta baixa de la biblioteca. Cal recordar que en aquesta sala estava situada la Unitat de Respir de l'Alcora. El seu trasllat fa un any al local del Centre de Dia, a més de millorar el servei prestat als usuaris de la Unitat, ha possibilitat que puga dedicar-se íntegrament a biblioteca.
Es tracta d'un espai diàfan que ocupa quasi la totalitat de la planta baixa de l'edifici i disposa d'una superfície útil de 87,49 m². A més d'utilitzar-se com a sala polivalent (per a conferències, contacontes i altres activitats), l'espai es dedicarà a sala de lectura i biblioteca infantil, ja que l'actual sala infantil s'ha quedat menuda per l'augment d'usuaris i la falta d'espai per a l'emmagatzematge de llibres infantils.
Entre altres actuacions, el projecte, que ascendeix a 25.000 €, contempla la millora de les instal·lacions elèctriques, la demolició de la barra d'obra situada en l'actualitat en la sala, l'execució d'una rampa d'accés a la sala des de l'exterior, la pintura de les parets i substitució del paper pintat del revestiment de la sala, donat l'important estat de deterioració que presenta.
En matèria d'il·luminació, es preveu la substitució de les lluminàries existents, i a més, s'instal·laran dues càmeres tubulars 4 en 1, un projector i una pantalla elèctrica.
El nou mobiliari per als usuaris constarà de 28 cadires escolars infantils, 8 taules (4 taules infantils trapezoïdals i 4 taules escolars infantils quadrades), prestatgeries, mobles Buc i expositors per a col·locar, emmagatzemar i exposar llibres infantils.
D'altra banda, amb la finalitat d'informar als usuaris, també es preveu la col·locació de dos cartells indicadors en l'accés de l'edifici, un es col·locarà sobre la porta d'accés a la nova sala de lectura i biblioteca.