l'Alcora: El BLOC demana a Les Corts la paralització del magatzem de residus perillosos de Reyval i la de qualsevol projecte d’incineració a la localitat


 
La Plana al Dia | l'Alcora | Agricultura y Medio Ambiente | 21-07-2011
 

“El BLOC tractarà de frenar des de totes les institucions l'ampliació d'activitat de l'empresa Reyval Ambient per tal d'evitar la creació d'una planta de tractament de residus perillosos i no perillosos a la localitat de l’Alcora, tal com ens hem compromés davant la ciutadania”. Així s'ha manifestat el portaveu de la formació nacionalista a la localitat, Víctor Garcia. “No ens arriben les ajudes compromeses per als afectats de l'incendi de la comarca, però sí sembla que ens arribarà la merda d'altres llocs”, va criticar el nacionalista. “El que ens peocupa és que l’ampliació de l’autorització ambiental inclou la possibilitat de tractaments tèrmics i d’incineració, i ací no volem cap incineradora. El BLOC està totalment en contra”.

Per aquest motiu, els nacionalistes han fet arribar al Grup Parlamentari Compromís una proposta de resolució que, presentada pel diputat castellonenc Josep Maria Pañella, insta a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient a “la paralització del procés d'autorització ambiental integrada per a la instal•lació d'un magatzem i tractament de residus perillosos i no perillosos a l'empresa Reyval”.

Per la seua banda, respecte a la gestió i tractament de les deixalles a Castelló, el portaveu del Bloc a la Diputació, Enric Nomdedéu, ha instat e Consell a treballar seriosament per evitar el “caos de les deixalles” i per posar fi als abocadors il•legals de la província a través del replantejament de la política de residus i de la implantació de les plantes de tractament necessàries. “No és de rebut, que els municipis del Nord de la província hagen de pagar més diners per la falta d'infraestructures que haurien d'estar enllestides fa dècades, igual que passa al sud de Castelló”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana