l'Alcora: García: 'Bloc-Compromís de L'Alcora mantindrà les seues accions polítiques i legals contra la incineradora davant el risc que Bonig impulse noves plantes al municipi'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2013/9/91961_48808/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | Agricultura y Medio Ambiente | 08-09-2013
García: 'Bloc-Compromís de L'Alcora mantindrà les seues accions polítiques i legals contra la incineradora davant el risc que Bonig impulse noves plantes al municipi'

El portaveu de BLOC-Compromís de l'Alcora, Víctor Garcia ha manifestat que “la decisió de Reyval d'aparcar el projecte de la incineradora arriba tard i malament, no és de fiar i tampoc és definitiva”. Garcia, adverteix que l'anunci de Reyval és únicament fruit i conseqüència de la mobilització ciutadana de l'Alcora “però cal seguir alerta perquè el PP té previst imposar diverses incineradores de la província”.

Per això, des de BLOC-Compromís anunciem que “estarem en contra de qualsevol Pla Integral de Residus que s'impose fora del consens ciutadà i rebutjarem qualsevol imposició que perjudique el territori i a la salut dels ciutadans”.

Garcia apel•la a la Plataforma que s'ha de seguir alerta i no deixar que els partits de l'Alcora caiguen en el triomfalisme, “perquè correm el risc que Bonig, en el seu pla d’incineradores que ha d'anunciar aquest mes, autoritze un projecte d'incineració a l'Alcora o a qualsevol municipi veí”. “Des de BLOC-Compromís de l'Alcora continuarem amb totes les accions polítiques i legals i no pararem fins que Bonig no es comprometa a eliminar qualsevol projecte d'incineració prop de l'Alcora”.

Per això, el portaveu de BLOC-Compromís de l'Alcora, Víctor Garcia, exigix a l'alcaldessa que, “després de l'anunci de Reyval, incremente encara més la pressió enfront del Consell i impedisca que el futur PIR perjudique el nostre municipi”. Així mateix, el representant de BLOC-Compromís a l'Alcora insta als socialistes i a la resta de grups de l'oposició que s'ha de seguir recolzant a la Plataforma i als moviments veïnals per a “evitar que torne repetir-se el passat, quan, per no seguir presentant al•legacions el PSOE contra la incineradora hem patit estes conseqüències”.

CONSENS CIUTADÀ
Per la seua banda, el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, exigix al PP que “qualsevol planificació en matèria ambiental o que afecte la salut es realitze des de la transparència, el diàleg i mai d'esquena a la ciutadania”. Nomdedéu diu que “allò que s'ha ocorregut fa anys amb la incineradora del Vall alb o ara a l'Alcora hauria d'ensenyar al PP que no es pot fer política ambiental ni de qualsevol altre tipus en contra dels ciutadans. No obstant això, pareix que els populars no ho volen aprendre, per això estarem vigilants fins que no sapiem on vol imposar el PP les seues incineradores”.

Nomdedéu recorda “l'any passat el PP va rebutjar en la Diputació una moció de Compromís per a saber on es posaran les incineradores previstes en el PIR” per això reitera la seua exigència perquè Bonig complisca la seua paraula i anuncie este mes on s'han previst les futures plantes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana