La Vall d'Uixó: Més de 600 alumnes de la Vall d'Uixó participen en els tallers interculturals


 
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 09-02-2019
 

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha clausurat aquest matí en l'IES Benigasló els tallers interculturals que han celebrat 20 sessions i han arribat a més de 600 alumnes de primària i secundària, en una acció que s'emmarca dins del Pla Municipal d'Integració i Convivència.

En aquesta iniciativa es mostra ?com la nostra cultura beu d'altres cultures i com al llarg de la història hem anat enriquint-nos amb aqueixes aportacions lingüístiques, gastronòmiques, culturals o d'infraestructures?, ha explicat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente.

Marta Pereyra és la responsable d'aquest taller, que té un format molt participatiu. Així, ha assenyalat que a través d'un rosco de ?Pasapalabra? es treballen ?definicions i conceptes relacionats amb la interculturalitat i amb trencar estereotips i prejudicis?. Amb la projecció de vídeos i amb la interacció amb una marioneta també es fomenta ?el debat i la reflexió i eduquem en valors de pau i convivència, molt necessaris?.

En aquest sentit, Llorente ha afegit que des de les institucions públiques i els centres educatius ?hem de fomentar la diversitat com una cosa positiva, del que aprendre i amb el que enriquir-nos, perquè som una ciutat inclusiva?. Així, aquests tallers també s'emmarquen dins del projecte transversal de Ciutat Educadora del qual forma part el consistori.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana