La Vall d'Uixó: El PSOE reclama la prolongació del Canal Cota 100 per afavorir els llauradors


 
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | Agricultura y Medio Ambiente | 09-03-2013
 

El edil socialista Josep Tur, ha lamentat que el PP es posicione en contra de reclamar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la contrucció de la prolongació del Canal Cota 100, una actuació que, ha dit, "sense dubte beneficiaria i estan reclamants els llauradors i comunitats de regants".

Tur ha dit que "en el passat ple municipal, el GMS va presentar una moció sol•licitant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè faça les gestions necessàries amb la finalitat d’executar l’obra de prolongació del canal de la cota 100". Es tracta, ha afegit Tur, d'una actuació "reclamada i sol•licitada també per la Comunitat General de Regants de la Vall d’Uixó, tal com consta en l’escrit enviat a la Confederació en data 8 de març de 2010".

Amb esta actuació es permetria la captació de les aigües sobrants del riu Millars i que està contemplada en el Pla Hidrològic de Conca, declarada prioritària i urgent, diu el regidor socialista.

L’activitat agrícola en la Vall està mantenint molts llocs de treball i "cal afavorir el seu creixement tenint en compte la destrucció del teixit empresarial que estem patint en la Vall i l’augment de l’atur que s’ha anat incrementant progressivament des de 2007".

L’estratègia d’impuls de l’activitat agrícola passava per aconseguir dues actuacions històricament reclamades: l’embassament de la Mesquita ( per arreplegar les aigües de les crescudes del riu Belcaire) i la prolongació del Canal de la Cota 100 ( per portar les aigües sobrants del Millars).

"L’embassament de la Mesquita ja és una realitat. Es va realizar sent jo mateix alcalde. La major inversió en una infraestructura feta a la ciutat de la Vall, més de 30 milions d’euros (més de 5 mil milions de les antigues pessetes)". Ara, ha afegit el regidor del PSOE, "cal aconseguir la prolongació del canal de la cota 100 i per això els socialistes hem presentat la moció perquè és necessari recordar i reclamar a la Confederació Hidrogràfica que ha de complir amb allò que té contemplat per al sector agrari de la Vall, per a millorar els recursos hídrics de la nostra ciutat".

Des del GMS "no entenem i lamentem que el PP haja votat en contra de la moció; que el PP haja votat en contra de què se reclame a la Confederació la construcció de la prolongació del canal de la cota 100; que haja votat en contra d’una actuació que està reclamant la mateixa Comunitat General de Regants".

"Sembla ser que el PP era molt reivindicatiu amb el govern socialista i ara calla i no reclama absolutament res per a un sector tan important i que està mantenint tants llocs de treball com és el sector agrícola".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana