Les Alqueries: Compromís per les Alqueries proposa una sèrie d’inversions per a la modificació de crèdit de 605.000 euros.


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 12-09-2018
 

Betlem Albero: “En l’últim ple els socialistes no va aconseguir traure avant la modificació de crèdit perquè no havien arribat a cap acord amb l’oposició. Millorar l’escoleta infantil i els camins rurals, impartir cursos per a desocupats i la primera fase del Replà són alguns dels projectes que considerem necessaris per a les Alqueries”.

“De sainet lamentable” ha qualificat Betlem Albero els fets que es van produir durant l’últim ple de les Alqueries. “El partit socialista va presentar de forma unilateral i sense haver consultat a la resta de grups ni a Ciutadans, el seu soci, una modificació de 605.000 euros, dels quals vora 400.000 anirien destinats a pagar el deute municipal”.
La portaveu del grup municipal de Compromís considera que una part important d’aquests diners s’haurien de destinar a la millora de la neteja de carrers i places. Albero també ha reclamat renovar la climatització de l’escoleta municipal i traslladar el Casal Jove a l’antic parvulari.
«Cal actuar també en aquells camins rurals que es troben en mal estat i posar en marxa cursos de formació per a persones sense faena», ha assegurat l’edil. La primera fase del «Replà» i donar ús a edificis públics són reivindicacions relacionades amb el patrimoni que plantegen des de Compromís.
Pel que fa al que va ocórrer durant el ple, des de la coalició afirmen que van plantejar deixar damunt de la taula la modificació i ajornar-la fins al proper ple. Segons Albero, excepte els socialistes, la resta de grups van donar suport a aquesta proposta.
L’edil assegura que, “a darrera hora, quan estava a punt de concloure el ple, Ciutadans pretenia fer-se arrere i aprovar la modificació, ignorant el reglament dels ple que ho prohibeix expressament”.
Per a Betlem Albero aquest tipus de fets “per absurds que puguen paréixer són habituals d’ençà del pacte entre socialistes i Ciutadans, pacte que els socialistes ignoren sistemàticament i que Ciutadans són incapaços de fer complir”.
La coalició considera que hi ha tota una sèrie de necessitats socials i d’infraestructures que necessita les Alqueries. “La falta d’idees i de projectes per part dels socialistes fan que dediquen la major part de la modificació a pagar el deute perquè no saben què fer amb els diners”.
L’edil també s’ha referit a les regidories de Cultura, Joventut, Medi Ambient i Patrimoni, “algunes de les quals han desaparegut i aquelles que es mantenen nominalment se’ls hauria de dotar de contingut“.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana