Moncofa: Compromís reclama que els pressuposts de Moncofa incloguen partides per a la rotonda de l'ermita i el Pirulí


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 28-12-2017
 

Des de Compromís per Moncofa, després d'analitzar l’esborrany de pressupostos que ha presentat l’equip de govern popular, consideren que és una proposta “plana, populista i sense imaginació”.
Joan Baptista Vilar ha indicat que "les úniques partides que augmenten prou, en percentatge, respecte al pressupost de l’any anterior són les de festes ( juliol, octubre, paelles...), mentres que disminueixen altres com el manteniment dels parcs infantils".
El portaveu del grup municipal de Compromís ha apuntat que “apostarem per la continuació dels nostres projectes, com el carril-bici, que té una partida insuficient". Vilar ha afegit que no s'ha inclòs la rotonda de l'ermita, aprovada per unanimitat en el Ple. Pel que fa a la zona del Pirulí, des de la coalició consideren que els pressuposts han d'incloure una partida "perquè hi ha un informe que recomana intervindre en aquest espai emblemàtic del nostre poble".
Dins del capítol de subvencions, Joan Baptista Vilar ha lamentat que en  2017 l’equip de govern no haja fet realitat la promesa de crear una ordenança per regular les subvencions a les associacions "com vam acordar durant la negociació de l’actual pressupost que ara tanquem".
Davant de l’incompliment, Vilar planteja augmentar considerablement la partida de despeses d’actes culturals de les associacions per tal d’ajudar "a aquelles associacions locals que fan activitats pel poble i fan poble”.
Per la seua banda, Raül Borràs ha afirmat que el pressupost "naix orfe de polítiques socials i progressistes". En aquesta línia, el també regidor de Compromís ha reclamat una programació cultural de caràcter anual i "no només a l'estiu". La programació, segons Borràs, hauria de ser difosa a través en llocs estratègics del municipi -comerços, centre de salut, instal·lacions municipals com la biblioteca. Els valencianistes també proposen que els pressuposts incloguen una partida per executar el Pla d'Igualtat i un seguit d'actuacions contra la violència de gènere.
Finalment, des de Compromís per Moncofa han insistit en crear un mecanisme amb el qual els veïns puguen presentar, als comptes municipals, propostes que consideren necessàries per millorar la vida dels veïns. En aquest sentit, Raül Borràs ha recordat la moció per impulsar els pressuposts participatius que va ser rebutjada al ple amb els vots de PP i socialistes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana