Moncofa: Moncofa regala 100.000m3 d'aigua dessalada en no poder crear una taxa


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186990_113952/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 15-07-2019
Moncofa regala 100.000m3 d'aigua dessalada en no poder crear una taxa

Al mes de mar s'aprovava al ple, amb els vots en contra de Comproms, un conveni transitori amb Acuamed pel qual quedava en suspens durant cinc anys el pagament dels 25 milions d'euros que ha de front aquest municipi de la Plana Baixa per la construcci de la dessalinitzadora. L'acord suposava reduir el preu inicial per l'aigua que la planta havia de subministrar a Moncofa, encara que a un cost molt superior al que es pagava fins a eixe moment.

Ral Borrs ha denunciat que ha arribat el primer rebut, de 41.637,46 euros que, per a sorpresa de tots, haur de pagar l'Ajuntament i no els abonats segons el consum.

Per al portaveu del grup municipal de Comproms, les presses que ens posava Acuamed per a aprovar el conveni transitori, sense voler fer-se crrec de la despesa inassumible de l'amortitzaci de 25 milions d'euros, fa que Ca la Vila haja de fer-se crrec d'una factura que en cap cas hauria d'assumir. Borrs ha assegurat que l'administraci local tira els diners per la pica i ha acusat Acuamed de ser conscients dels problemes legals per aprovar els preus i poder repercutir el consum a l'abonat.

Des de la coalici afirmen que a l'Ajuntament no en sabien res, perqu s'ha de realitzar una modificaci pressupostria per a incloure el pagament d'aquesta factura, fet que redueix la capacitat d'inversi i repercuteix negativament en l'estabilitat pressupostria i en la regla de despesa amenaada des de fa mesos.

Borrs ha lamentat el malbaratament de recursos pblics pel maltractament d'Acuamed i l'actitud del PP i PSOE local que van acceptar un conveni transitori que no resol els 25 milions que ha d'abonar Moncofa. El regidor ha advertit que una volta acabe aquest perode de grcia s'obrir, a ms, la revisi del cost de l'aigua dessalada que la planta subministra al municipi.

Des de Comproms han assenyalat que a aquesta despesa anir augmentant anualment segons el conveni i no sabem fins a quan Ca la Vila haur de pagar. En aquest sentit, Borrs ha afirmat que actualment l'Ajuntament no pot fer una ordenana de la tarifa fins que la jurisprudncia ho ratifique, i d'aquesta manera siga possible repercutir el pagament a FACSA i en conseqncia al consumidor final de l'aigua. L'edil, finalment, ha acusat l'equip de govern del PP d'una errada que afecta de manera important a tota la poblaci.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana