Nules: Nules realitzarà inspeccions amb drons per a localitzar focus de mosquits


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/6/173582_102554/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 12-06-2018
Nules realitzarà inspeccions amb drons per a localitzar focus de mosquits

L’Ajuntament de Nules està duent a terme tractaments intensius per a controlar les poblacions de mosquits detectades després de les últimes pluges, per aquest motiu dimecres es realitzaran inspeccions amb drons per a localitzar i tractar zones de difícil accés.

Des del passat dimecres 6 de juny l’empresa Lokímica, com a responsable dels serveis de desinsectació de l’Ajuntament de Nules, està realitzant treballs de manera continuada matí i vesprada, inclòs el cap de setmana, per a controlar les poblacions de mosquits que han augmentat considerablement per les darreres pluges i a l’augment progressiu de les temperatures.

“Les condicions climàtiques han propiciat l’eclosió d’una espècie de mosquit pròpia de les zones humides costeres del Mediterrani que s’ha detectat per primera vegada a Nules. Per això s’estan fent tractaments de manera continuada i intensiva amb la intenció d’acabar amb la major quantitat possible de mosquits adults per a evitar la seua reproducció i minimitzar les molèsties a la població. Davant aquesta situació excepcional demanem a la ciutadania tranquil•litat ja que estem posant tots els mitjans per a solucionar aquest problema amb drons per a detectar focus i reforç de personal provinent de València”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

L’Ochlerotatus Caspius és una espècie amb la peculiaritat de reproduir-se en grans quantitats, una o dues voltes a l’any de manera puntual, quan les condicions climatològiques són favorables, formen grans grups que es desplacen diversos quilòmetres en busca d’aliment i arriben fins i tot a poblacions dels voltants. Les condicions actuals dels terrenys, en aquest cas per les grans extensions de marjal amb xicotets tolls temporals, séquies secundàries i altres punts d’aigua estancada en terrenys privats ha propiciat la proliferació d’aquest mosquit al terme municipal de Nules.

L’empresa Lokímica va detectar la presència d’aquest tipus d’insectes la setmana passada i per a la seua radicació està utilitzant, entre d’altres, el mètode de termonebulització per a reduir al màxim les poblacions de mosquits al terme municipal i evitar a més la proliferació de mosquits adults.

“Com a responsable de la Regidoria de Sanitat la meua obligació és vetlar pel benestar de la ciutadania i acabar tan prompte com siga possible amb aquesta problemàtica que s’ha detectat al nostre municipi. Esperem que estiga solucionat tan prompte com siga possible, nosaltres estem treballant perquè siga així”, conclou Romero.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana